SAZNAJEMO: KRIZNI ŠTAB ZASEDA U SREDU Korona brojke skaču, da li će biti uvedene nove mere?

Krizni štab za borbu protiv korona virusa zasedaće u sredu, od 8 časova, saznaje „Blic“.

Epidemiolog dr Predrag Kon, član Kriznog štaba, rekao je juče da je potrebno „neko vidljivo zaoštravanje mera“.

On je gostujući juče na TV Prva, na pitanje da li će postojeće mere biti pooštrene, rekao da o tome još nije raspravljano, ali da u okviru medicinskog dela Kriznog štaba postoji mišljenje da „neko vidljivo zaoštravanje mora da postoji“, jer porast broja novozaraženih predstavlja dodatni rizik na koji treba reagovati.

Dr Kon nije precizirao kako bi to „vidljivo zaoštravanje“ moglo da izgleda, odnosno koje bi to nove mere mogle da budu uvedene.

Takođe, dodao je i da se intenzivno prati situacija u školama, pre svega srednjim.

Kako smo već pisali, sve je više zaražene dece, odnosno školaraca, a tamo gde je najkritičnije, kao što je to Vranje, sve srednje škole i nekoliko osnovnih prešle su na onlajn nastavu.

Poslednjih dana govori se o tome bi upravo prelazak na onlajn nastavu, kao i kraće radno vreme lokala, mogli da budu u sklopu novih mera. Spominjalo se čak i potpuno zatvaranje utostiteljskih objekata u najkritčnijim gradovima i opštinama. S druge strane, kako saznajemo, moguće je da će se ići na to da kontrola sprovođenja mera bude dodatno pojačana, odnosno da za sada nikave nove mere neće biti uvedene.

Podsetimo, epidemiološka situacija u Srbiji i dalje je veoma zabrinjavajuća, a brojke iz dana u dan rastu, tako da smo danas ponovo došli na blizu 3.000 zaraženih za dan. Osim toga, lekari upozoravaju da nam se bolnice sve brže pune, kao i da raste broj prvih pregleda u kovid ambulantama.

Izvor: Blic

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *