KORONA BUKTI U KRAGUJEVCU, CELE PORODICE IŠLE NA ZIMOVANJE: Više od 60 odsto zaraženih je mlađe od 40 godina

Epidemiološka situacija u Kragujevcu i Šumadiji je nestabilna, istakao je jutros Vasilije Antić, direktor Doma zdravlja u Kragujevcu.

Antić je rekao da se poslednjih dana beleži rast broja novozaraženih osoba dodajući da razlog tome najverovatnije leži u prazničnim danima i činjenici da je dosta Kragujevčana boravilo u zimskim turističkim centrima.

„Išli su porodično i prateći sliku, ako se jedan zarazio, zaraženi su svi. Kada je reč o starosnoj strukturi zaraženih, 20 odsto je starije od 60 godina, dok je više od 60 odsto mlađe od 40 godina“, navodi on.

Kako dodaje, klinička slika je slična prethodnim osim što ima dosta zapaljenja pluća i stomačnih tegoba.

„U odnosu na decembar teže su kliničke slike koje zahtevaju hospitalizaciju. U Kliničkom centru polako počinje da raste broj onih koji se leče“, kaže Antić.

Prema podacima, u Kragujevcu je poslednjih dana oko 100 novozaraženih, Šumadiji 155, dok je taj broj prošle nedelje bio kudikamo manji – 59 u glavnom gradu Šumadijskog okruga.
Povećava se broj hospitalizovanih i u Univerzitetskom kliničkom centru u Kragujevcu te ih je trenutno 162, naveo je RTS.

MONDO vas poziva da poštujete preporučene mere – držite distancu, nosite masku i izbegavajte okupljanja, to je jedini način da se spreči širenje epidemije.

Izvor: Mondo

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *