KLJUČ USPEHA JE U STVARI KOJU ČESTO ZABORAVLJAMO: Mudra priča o izvoru samopouzdanja

Spread the love

Jedan biznismen našao se u dugovima do grla, i u svom očaju, nikako nije uspevao da pronađe rešenje za svoju situaciju. Podigao je više kredita i pozajmljivao novac od zelenaša, a sada su svi oni zahtevali svoj novac koji on nije imao.

Izašao je prošetati parkom u nadi da će mu to skrenuti misli, ali bio je još očajniji. Razmišljao je o mogućim načinima da se spasi od bankrota dok je šetao, a onda mu je prišao jedan starac.

„Vidim da vas nešto muči. Možda će vam biti lakše ako se nekom izjadate? „Rekao mu je starac.

Očajni biznismen mu je ispričao celu svoju situaciju, a starac je ćutao, ne prekinuvši ga ni jednom. Kada je biznismen završio, starac je rekao:

„Mislim da Vam mogu pomoći“.

Pitao je biznismena kako se zove. Ovaj mu je odgovorio, pa je starac izvadio ček, zapisao ime biznismena i predao mu ga.

„Uzmite ovaj novac. Naći ćemo se ovde za tačno godinu dana, i tada ćete mi ga vratiti „- rekao je starac i nestao u masi pre nego što se biznismen snašao da kaže bilo šta.

Pogledao je u ček – starac mu je dao 500.000 dolara, a ime starca bilo je John Rokfeler – najbogatiji čovek na svetu!

„Mogu rešiti sve svoje probleme ove sekunde!“ Pomislio je biznismen, ali je umesto toga rešio da ček stavi u sef. Dovoljno mu je bilo to što zna da u sefu postoji rešenje za njegov problem, pa je sada mogao pokušati da se sam izvuče.

Tako ohrabren tom bezbednosnom mrežom koju je imao u sefu, uspeo je malo pomalo ponovo stati na noge. Kroz pola godine, uspeo je vratiti dugove, a onda je počeo da zarađuje.

Godinu dana kasnije, vratio se u park s čekom u ruci.

U zakazano vreme, starac se zaista pojavio. Biznismen je taman krenuo ka njemu kako bi mu se zahvalio i vratio mu ček, kada se iza starca pojavila medicinska sestra.

„Tako mi je drago što sam ga pronašla! Nadam se da vam nije smetao. Ume odlutaš iz bolnice i da govori ljudima da je Rokfeler „- rekla je sestra.

Biznismen je bio zapanjen. Godinu dana je bio uveren da ima magično rešenje u sefu, koje će ga spasiti od moguće propasti, a zapravo nije imao ništa!

Tada je shvatio da nije novac – bio on pravi ili ne – taj koji mu je preokrenuo život. Život mu je preokrenulo novostečeno samopouzdanje.

(Izvor: dobrarec.rs / Preuzeto sa: alternativainformacije.com)

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *