Kragujevčani  su  nastali 2015. godine u Kragujevcu kao facebook stranica koja je pružala našim sugrađanima informacije o gradu i događajima koji su aktuelni.

Zbog velike zainteresovanosti, tim Kragujevčani je pokrenuo i sopstveni web portal, koji pored toga što nudi informacije o gradu Kragujevcu, ujedno i prati trendove, zanimljivosti i dešavanja van samog grada.

Pored toga što smo inovativni, i dosledni, omogućavamo ujedno i dvostranu komunikaciju, te svi naši korisnici imaju mogućnost da učestvuju u samom kreiranju portala.

Kroz rubriku, reporteri čitaoci, dobijamo informacije od naših sugrađana, i šire, i objavljujemo isključivo vesti i teme koje oni žele da pročitaju.

Portal kragujevcani.rs je potpuno drugačiji od onoga što trenutno postoji u Šumadiji. To je  Vaše mesto na internetu na kome ćete se brzo i kvalitetno informisati i zabaviti. Mesto na kome su vesti koje ćete želeti da prepričate drugima.

Na sajtu u svakom trenutku možete pročitati probrane, relevantne informacije. Kroz „Naš izbor“, koja se otvara kada odaberete jednu od vesti na naslovnoj strani dobijate brzu dnevnu dozu informacija i zabave  zanimljivosti. Za one koji žele više, tu su rubrike: svet, sport i opušteno, sa vestima iz kulture, šou biznisa, nauke, novih tehnologija…

Jednom rečju tu smo zbog Vas, i za Vas!

Hvala što nas pratite.

Vaš tim, Kragujevčani.