Šta prdež govori o vašem zdravlju! Ako jako smrdi, mogu da budu dve stvari… (VIDEO)

Molimo Vas lajkujte i šerujte nas na:

Prdnuti je potpuno normalno, jer ako živo biće jede, onda i prdi. Gas u crevima stvara vazduh koji progutamo tokom dana, kao i bakterije koje razgrađuju hranu.Bakterije proizvode gas kada razgrade skrob i šećer što naš organizam ne može lako da svari. Naravno da taj gas mora negde da izađe, piše Little Things.

Prdež bez mirisa

Ne brinite. Čak i ako 18 puta na dan prdnete, većina je bez mirisa i niko neće primetiti. Možda čak ni vi. Većina gasa koji ispuštate je ugljen dioksid.

Smrdljivi prdež

Smrdljivu vrstu uzrokuje sumporovodonik koji se stvara kada se vari hrana koja sadrži sumpor poput, na primer, brokolija, karfiola, mlečnih proizvoda i pasulja. Crveno meso takođe može uzrokovati smrad, ali ne tako brzo zahvaljujući hemikaliji tiol.

Jako smrdljivi prdež

To obično znači da imate super zdravu ishranu bogatu vlaknima. Međutim, oni mogu ukazivati i da ste intolerantni na laktozu. Ne morate se osećati bolesno, ali ako oslobodite “smrdljivu bombu” ubrzo nakon konzumiranja mlečnih proizvoda znači da ih vaš organizam teško vari.

Tihi prdež

Zvuk pri ispuštanju gasa zapravo nije povezan s vašim zdravljem. To samo ima veze sa položajem vaših mišića u trenutku kada se to dogodilo.

Učestali prdeži

To uopšte nije loše. Ali, ako vam se to dešava baš često, to bi mogao biti znak da ste pojeli mnogo namirnica koje izazivaju gasove ili je u vaš digestivni sistem ušlo puno vazduha. U retkim slučajevima može biti reč o bakterijskom rastu u tankom crevu što uzrokuje učestale gasove i nadutost. Ali obično to nije razlog za brigu.

Lajk našu fb STRANICU!

(Telegraf.rs)

Molimo Vas lajkujte i šerujte nas na:

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
YouTube
Instagram