7 prvih urnebesnih reči koje nisu ni mama ni tata

Molimo Vas lajkujte i šerujte nas na:

Beba počinje gugutati i brbljati već od četvrtog meseca života, a prve reči „padnu“ nakon šestog ili osmog meseca života (kod nekih i nešto kasnije od toga). Zbog bliskosti s roditeljima reči obično budu mama ili tata. No neka deca iznenade svojim izborom

Pitali su  majke kakvim su im biserima ulepšali dan njihove princeze i prinčevi.

1. Ba-ba
Moja je kćerkica počela ispuštati zvukove već sa šest meseci, a prvo što smo uspeli razumeti je ba ba. Baka je bila jako srećna, iako je moja Dora prstićem upirala u bananu, otkrila je mama Danijela.

„Prve reči većina beba budu mama ili tata. No nekada mališani iznenade svoje roditelje s neočekivanim rečima kao što su imena kućnih ljubimaca ili omiljenih igračaka.“

2. Lilo, fuj to
Lilo je naš pas i velika izelica, baš sve voli staviti u usta. Ne znam zašto smo se iznenadili kad su prve reči moga sina bile Lilo, fuj to, sa smeškom se prisjetila mama Martina.

3. Vau u-va
Moja je Ivana odrasla s kućnim ljubimcem – psom labradorom. Nerazdvojni su. Jedno jutro kad su se igrali na tepihu dnevne sobe, ispalila je vau-va što je mene i mog supruga iznenadilo, priznala je mama Suzana.

4. Papa
Moj sin jako voli da jede. Nosila sam mu kašicu kad se nasmejao, pokazao na sebe i rekao papa, s ponosom je istakla mama Kristina
5. Ne

Moj maleni je imao jak karakter kad je imao osam meseci. Nije hteo da jede ni da spava, a samo je ponavljao ne, ne i ne i odmahivao glavicom, poverila nam je mama Danica.

6. Vion
Ne znam nikoga ko voli avione više od mog Kreše. Dugo nije pričao, a onda je jedno jutro u parku pogledao u vazduh, uperio prst i rekao vion. Malo me pogodilo što nije prvo rekao mama, otkrila nam je Davorka.

7. Njam-njam
Moja Lea voli sve papati, čak i povrće. Kad sam joj davala kašicu od kruške, nasmejala se i rekla njam-njam. Sada govori njam-njam za svu drugu hranu, a nekad čak i kad ju kupam, otkrila je mama Vedrana.

Izvor: Zadovoljna.hr

 

Molimo Vas lajkujte i šerujte nas na:

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
YouTube
Instagram