Srpski tim osvojio šest medalja na Baliju na Internacionalnoj naučnoj olimpijadi

Na upravo završenoj 13. Internacionalnoj naučnoj olimpijadi (IJSO) održanoj na Baliju u Indoneziji, ekipa Srbije je zabeležila sjajan uspeh.

Svih šestoro učenika su osvojili medalje, tri srebrne i tri bronzane. U ekipi Srbije su i tri učenika iz Šapca David Milinković, Dušan Mišković i Milica Damnjanović koji će u rodni grad doneti srebrnu i dve bronzane medalje.

Olimpijska ekipa Srbije: David Milinković iz Šapca – srebrna medalja, Igor Pavlović iz Beograda – srebrna medalja, Bogdan Rajkov iz Novog Sada – srebrna medalja, Dušan Mišković iz Šapca – bronzana medalja, Milica Damnjanović iz Šapca – bronzana medalja, Mihailo Milošević iz Beograda – bronzana medalja.

– Srećna sam i ponosna što je David, izabrao našu školu i što je našu riznicu medalja obogatio ovako značajnim priznanjem. Čestitam Davidu, kolegi Goranu Stanojeviću i profesorskom timu koji je radio sa Davidom a čestitam i njegovim roditeljima. David je izuzetan momak , mudar, društven, lepo vaspitan i sigurna sam daje nagrada u pravim rukama.

Radujem se i uspehu još dvoje Šapčana, Milice Damjanović i Dušana Miškovića , učenika Matematičke gimnazije , koji su osvojili bronzane medalje. Sve ih je pripremao ,bodrio i o njima se roditeljski starao Goran Stanojević iz škole Foton, nekadašnji učenik, a sada profesor u našoj školi – poručila je Marijana Isaković, direktorka Šabačke gimnazije.

Izvor: Blic

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Share via
Copy link