KRAGUJEVAČKA INICIJATIVA: Otvaranje Trga ili kampanja SNS-a?

Molimo Vas lajkujte i šerujte nas na:

Posle prozivke da koristi prosvetne radnike, ali i decu u političke svrhe, predsednik Privremenog organa Nikola Dašić ,vezano za otvaranje Trga Radomira Putnika, izjavio je izmedju ostalog :

„Otvaranje novog Trga Radomira Putnika je veliki dogadjaj koji suštinski menja lice našeg grada ! Kada kažem našeg, zaista to i mislim. Ovo je grad svih Kragujevčana i novi trg pripada baš svima njima. To nije moj trg, niti je trg stranke kojoj pripadam, već naprotiv novo lice našeg Kragujevca…“

Ja se ne sećam da je nas neko pitao da li se slažemo da se uopšte radi novi Trg. Ali se sećam da je Sladjan Rakić „upao“ na gradilište i snimio sečenje predivnih lipa ne bi li pokušao da skerene pažnju javnosti na ono što su iza visoko podignutih ograda radili oni koji nisu nikada osetili hladovinu tih lipa.

Takodje ako ovaj trg nema veze sa SNS strankom zašto je otvaranju prisustvovao predsednik SNS-a Miloš Vučević?

Možda je neko video simboliku da ministar odbrane bude prisutan na Trgu Radomira Putnika ali bi jača simbolika sigurno bila da je tu došao neko od potomaka slavnog Vojvode.

Inače spomenuta prozivka je usledila posle slanja dopisa predsednika Privremenog organa Nikole Dašića načelniku školske uprave Goranu Joksimoviću kojim poziva sve učenike i zaposlene u osnovnim i srednjim školama na teritoriji grada Kragujevca da prisustvuju otvaranju Trga Radomira Putnika.

Da li se sećate kada je Sladjan Rakić pozvao, tada Gradonačelnika Dašića, sa skupštinske govornice da pozove iste te prosvetare da razmisle o biranju jeftinijih udžbenika jer bi na taj način roditelji sačuvali jednu platu u novčaniku? U pitanju je bio predlog za korišćenje udžbenika Fondacije Alek Kavčić. Da li je angažovanje prosvetnih radnika za ovakve dogadjaje važnije od angažovanja istih na sprečavanju pljačke roditelja preko preskupih udžbenika? Šta je prioritet, ko je važniji narod ili stranka ? Zaključite sami.

Naša grupa gradjana bi to uradila drugačije!

Nedeljko Ašanin, potpredsednik grupe gradjana SLADJAN RAKIĆ-KRAGUJEVAČKA INICIJATIVA-POKRET VOLIM SELO SVOJE-EKO PARK.

Molimo Vas lajkujte i šerujte nas na:

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *