Sindikat Sloga: Radnici Pošte ostali bez dnevnica uprkos obećanjima rukovodstva

Molimo Vas lajkujte i šerujte nas na:

Udruženi sindikati Srbije „Sloga“ saopštili su danas da radnicima JP Pošta Srbije koji su u obustavi rada od 24. oktobra sutra neće biti isplaćene dnevnice u obračunu zarada za deo oktobarske zarade od kada je počela obustava. Prethodno je, kako je navedeno, vršilac dužnosti direktora Pošte Srbije Zoran Đorđević radnicima u obustavi obećao da neće biti kažnjeni umanjenjem zarade.

Dodaje se da ta činjenica potvrđuje da je rukovodstvo Pošte Srbije bilo neiskreno u nameri da se obustava okonča i da se poštarima ispune zahtevi.

Zahtevi radnika Pošte Srbije su povećanje broja radnika, povećanje plate od minimalno 30 odsto, prekid „tihe“ diskriminacije prema zaposlenima i zvanične garancije od Vlade Srbije da će zahtevi biti ispunjeni.

Udruženi sindikati Srbije „Sloga“, kako je navedeno, ostaju posvećeni zaštiti interesa radnika i nastaviće da podržavaju radnike Pošte Srbije u njihovoj borbi za pravedne uslove rada i dostojanstvene zarade.

„Pozivamo rukovodstvo Pošte Srbije i nadležne institucije da prepoznaju ozbiljnost situacije i umesto kažnjavanja i nastavka diskriminacije hitno preduzmu korake ka ispunjenju zahteva radnika“, navedeno je u saopštenju.

Izvor N1

Molimo Vas lajkujte i šerujte nas na:

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *