„OČEKUJTE DOSTA SNEGA“ Meteorolog otkrio kakvo nas vreme očekuje od novembra: Čeka nas POTPUNO DRUGAČIJA ZIMA od prethodne?

Molimo Vas lajkujte i šerujte nas na:

Sovilj je istakao da možemo očekivati već u petak rekordne temperature, ali da će se vreme od subote znatno promeniti.

Slobodan Sovilj, meteorolog RHMZ-a, otkrio je kakva nas vremenska prognoza očekuje narednih dana.

Sovilj je istakao da možemo očekivati već u petak rekordne temperature, ali da će se vreme od subote znatno promeniti.

Meteorolog se potom dotakao i predstojeće zime za koji se mnogi nadaju da neće biti ista kao i prošla.

– Krajem oktobra, ali u toku novembra imaćemo češća naoblačenja i promenljivije vreme sa padavinama. Međutim, sezona koja bi trebalo da bude u znaku padavina iznad proseka biće zimska sezona. Svi parametri ukazuju da će količina padavina biti veća od proseka. Ona je procenjena na vrednost od 180 litara po kvadratnom metru padavina na sezonskom nivou. Zima obuhvata period od 1. decembra do 29. februara sledeće godine, i za sva tri meseca postoji signal da će imati daleko veću količinu padavina od proseka. Misli se na kišu i na sneg – rekao je meteorog i dodao:

Ove godine možemo očekivati više snega, s obzirom da smo prethodne godine imali deficit posebno u prvom delu zime. Tada je sneg potpuno izostao za novogodišnje praznike na planinskim predelima što je potpuno atipično za naše krajeve. Dakle, za prvi deo zime očekujemo više snega na planinama, a u drugom delu zime više snega i u nižim predelima u odnosu na prethodnih nekoliko zima. Ali to i dalje nisu one snežne padavine koji pamte najstariji sugrađani.

Izvor Srbija Danas/Kurir

Molimo Vas lajkujte i šerujte nas na:

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *