Bivši funkcioner SNS iz Kragujevca podneo prijavu protiv gradonačelnika i članice gradskog veća

Molimo Vas lajkujte i šerujte nas na:

Bivši visoki funkcioner SNS iz Kragujevca, koji je nedavno dao ostavku na mesto zamenika predsednika Skupštine Zoran Mladenović, podneo je krivične prijave protiv dvoje predstavnika gradske vlasti.

Mladenović je Osnovnom javnom tužilaštvu podneo krivične prijave protiv gradonačelnika Kragujevca Nikole Dašića i članice Gradskog veća Sanje Tucaković zbog, kako je naveo, elemenata krivičnog dela u „postupku provere diploma“ zaposlenih u gradskoj upravi koja je počela 2021. godine.

Drugi razlog je, kako je kazao portalu Glas Šumadije, netransparentnost rada gradske uprave, odnosno gradonačelnika i većnice.

Kako gradska vlast na čelu sa gradonačelnikom Nikolom Dašićem netransparentno radi, te građani i odbornici Kragujevca nemaju punu informaciju šta i kako se radi u gradskoj upravi, a na osnovu saznanja da u postupku ‘provere diploma’ zaposlenih u gradskoj upravi ima elemenata krivičnog dela, podneo sam krivičnu prijavu„, rekao Mladenović.

Izveštaj o proveri diploma je, kako tvrdi, izostao, a kako do „tajnih dokumenata može da se dođe samo preko pravosudnih organa Srbije“, smatra da je krivična prijava „jedini pravi put ka spoznaji istine i privođenju gradske vlasti zakonitom radu“.

Molimo Vas lajkujte i šerujte nas na:

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *