BRUKA U ZAJEČARU: Popovi osveštali noćni klub

Molimo Vas lajkujte i šerujte nas na:
Zoran Golubović, brat vladike timočkog Ilariona, obavio osveštenje diskoteke „Dorijan Grej“, koja nosi naziv po romanu u kome ima brutalnih scena

zoran-golubovic-spc-pop-vladika-timocki-ilarion-brat-osvestao-diskoteka-do-1480720558-1049541

 

Eparhiju timočku potresa neviđeni skandal! Otac Zoran Golubović, brat vladike timočkog Ilariona i starešina Saborne crkve u Zaječaru, osveštao je noćni klub „Dorijan Grej“ u tom gradu.

Ovim nesvakidašnjim potezom zaprepašćeni su mnogi vernici, ali i deo sveštenstva. Osim Golubovića, činu osveštenja prisustvovao je još jedan sveštenik.
– Klub ima radno vreme od devet uveče do četiri ujutru, a njegov naziv je inspirisan romanom Oskara Vajlda „Slika Dorijana Greja“, u kom ima homoseksualnih scena, hedonizma, razvrata, čak i ubistva… Skandalozno je da sveštena lica osveštavaju takav objekat. Velika je ovo bruka za eparhiju – kaže izvor Kurira i dodaje da nije poznato koliko je osveštenje koštalo.

zoran-golubovic-spc-pop-vladika-timocki-ilarion-brat-osvestao-diskoteka-do-1480720546-1049543-1

U ime oca i sina… Zoran Golubović okadio prostorije noćnog kluba

S druge strane, otac Zoran Golubović nije želeo da objasni zašto je osveštao noćni klub. Nije ni saslušao naše pitanje do kraja:
– Nemam komentar trenutno. Hvala, prijatno.

Na naše ponovne pozive i poruke nije odgovarao, a za komentar je ostao nedostupan i vladika timočki Ilarion.

Verski analitičar Draško Đenović smatra da ovaj čin najbolje pokazuje kakvo je duhovno stanje našeg društva:
– Noćni klub svakako nije bogougodno mesto i predstavlja nešto što nema veze s hrišćanstvom. Ovo je, takođe, i dokaz da para vrti gde burgija neće.

Vladika Ilarion
Osveštao salu u bolnici

Episkop timočki Ilarion osveštao je početkom godine angio-salu u Zdravstvenom centru u Zaječaru. Nakon osveštenja, vladika se obratio besedom i rekao da će to odeljenje ubuduće slaviti slavu Sveti Sava, te se pomolio da među zaposlenima vladaju razumevanje, sloga i kolegijalnost na korist pacijenata.

Niški sveštenik
Očenaš za taksi vozila

Sredinom februara na Fejsbuku se pojavio video-snimak koji prate neobične fotografije sveštenika koji osveštava taksi vozila parkirana pored crkve u niškom naselju Komren. Snimak je postavio vlasnik taksi kompanije iz ovog grada, koji je kasnije objasnio da se na to odlučio zbog sebe i vere u Boga.

Patrijarh Irinej
Amin za bolji rad tržnog centra

Patrijarh srpski Irinej 2011. godine osveštao je jedan šoping centar u Nišu. Svečanom otvaranju su prisustvovali i tadašnji ministar odbrane Dragan Šutanovac, gradonačelnik Niša Miloš Simonović i nekadašnji premijer Zoran Živković.

Novosadsko sveštenstvo
Održali molitvu za vodovod

Novosađani piju „posvećenu“ vodu iz gradskog vodovoda, pošto je sveštenik na Bogojavljenje 2015. osveštao vodu u direkciji JKP „Vodovod i kanalizacija“. Tada je rečeno da je osveštavanjem vode blagoslov prenesen i na vodu koju će Novosađani ubuduće dobijati.

Izvor: Kurir

Molimo Vas lajkujte i šerujte nas na:

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
YouTube
Instagram