TRAGEDIJA NA KLINICI! Porodica optužuje bolnicu za smrt ćerke: Oglasio se UKC Kragujevac

Porodica optužila UKC Kragujevac za nemar.

Porodicu Tomašević pre samo dva dana snašla je stravična porodična tragedija, kada su izgubili ćerku Lelu koja je u čačansku bolnicu primljena u lošem stanju i sumnjalo se da je imala moždani udar. Potom je prebačena u Kragujevac gde je i preminula, a roditelji su ubeđeni, kako kažu, da im je dete ubila nebriga u zdravstvenoj ustanovi.

Za Telegraf.rs oglasili su se iz UKC Kragujevac povodom ovog slučaja i otkrili da je u toku formiranje komisije za unutrašnju kontrolu kvaliteta stručnog rada.

– U Univerzitetskom kliničkom centru Kragujevac, u toku je formiranje Komisije za unutrašnju kontrolu kvaliteta stručnog rada, čiji je zadatak da ispita sve aspekte lečenja Lele T. iz Čačka – kazali su nam.

Takođe, naveli su da UKC Kragujevac neće biti u mogućnosti da se izjašnjava, dok ne budu poznate sve okolnosti u vezi sa lečenjem preminule pacijentkinje.

Podsetimo, Lela Tomašević preminula je pre dva dana u UKC Kragujevac, u koji je prebačena iz čačanske bolnice. U Kragujevac je roditeljima saopšteno da ima dva odvojena tumora na mozgu i da se hitno mora izvršiti operacija.

– Prihvatili smo, boreći se detetu za život, a intervencija je izvedena otvaranjem glave. Međutim, sa patologije iz Beograda vratio se rezultat u kojem stoji, kako tvrde, da nema malignih ćelija, a onda se ispostavilo da je drugi tumor potpuno isčezao, iako su nam tvrdili da njega ne smeju da diraju, jer je na jako nezgodnom mestu, dok su drugi otklonili. Naša ćerka je bila prilično dobro i pre i posle operacacije i nismo primetili da je u teškom stanju. Situacija se zakomplikovala kada je dobila temperaturu i danima je vegetirala. Zaticali smo je nepresvučenu i ubeđeni smo da je preminula gladna i žedna. Vodu koju smo donosili nije pila jer smo obeležavali flašice, plašeći se da li će je neko napojiti. Na kraju nam je saopšteno da ona nije za neurološko odeljenje, već za interno i lekar nam je rekao da će ona biti prebačena tamo, priča Radiša.

Njegova supruga Danka je očajna i ubeđena da je njena ćerka preminula od nebrige. Slomljena od tuge kaže da ne mogu da se pomire da je njihovo dete, nasmejana i dobra kćerka, ovozemaljski život završila kao biljka. Bol koji ih je snašao ni sami ne znaju kako podnose.

 Srbija Danas/Telegraf.rs

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Share via
Copy link