RANJENA NASTAVNICA NE MOŽE DA HODA! Otkriveno u kakvom je stanju istoričarka ranjena u “Ribnikaru”

Nastavnica istorije Tatjana Stevanović (52), koju su pogodila tri od 57 metaka, koliko je dečak ubica tog nesrećnog 3. maja ispucao u OŠ „Vladislav Ribnikar“, prebačena je iz Univerzitetskog kliničkog centra Srbije, gde je više puta operisana, u Institut za rehabilitaciju u Sokobanjskoj.

Tatjana, jedna od šestoro ranjenih i srećom preživelih u pucnjavi u školi “Vladislav Ribnikar” na Vračaru, u kojem je ugašeno deset života, kako tvrdi izvor “Novosti” blizak porodici, ne može da hoda, ne pomera levu ruku, a još se i psihički oporavlja od traume koju je zajedno sa ranama zadobila te nesrećne srede ujutru, na radnom mestu.

Nastavnicu iz OŠ “Vladislav Ribnikar” je dečak ubica, koji je prekjuče video-linkom svedočio u procesu protiv svog oca V. K. inače lekara – radiologa, ranio u levu šaku, desnu potkolenicu i u stomak, a taj metak joj je oštetio desni kuk.

– Od te najteže prostrelne rane u stomak Tatjana ima za posledicu i oštećenje nerava leve noge, pa ne može da stane ni na jednu. Iz kreveta može samo u kolica. Mali su pomaci nabolje i porodici niko ne može da kaže ni koliko bi rehabilitacija mogla da traje, ni kakav će rezultat biti – navodi izvor.

Porodica u agoniji

Tatjanin suprug i dvoje dece u agoniji su, prema rečima izvora bliskog porodici, preživeli prva tri dana posle zločina. kada se nije znalo ni da li će ona preživeti.

– Tatjana je u UKCS tri puta operisana: prvi dan po prijemu imala je operaciju stomaka, posle desne potkolenice i leve šake. Spasavali su joj život, pa je kuk koji se rasprsnuo od metka kojim je pogođena u stomak, ostavljen “da se rešava” kasnije, kada se ona stabilizuje – navodi izvor Novosti.

Tatjanini muž i deca, “dok ne stanu na noge posle šoka”, ne žele da se oglašavaju, iako su prema rečima izvora više puta dosad bili isprovocirani netačnim informacijama iznetim u javnost. Možda je i zbog toga, ako se izuzme nekoliko pominjanja u prvih par dana u zvaničnim izveštajima o povređenima u “Ribnikaru” i masakru u dva sela oko Mladenovca, koji je Uroš Blažić počinio samo dan kasnije, Tatjana ostala na “margini” tragedije kakvu Srbija nikad pre nije videla.

– Zna se da Tatjana nije bila na spisku dečaka ubice, ali spekulisalo se da između njih kao nastavnika i đaka postoji neki spor, što nije tačno. Danas da pitate i Tatjaninog supruga Dragana i decu, potvrdili bi vam da je ona i pre, i posle tragedije, govorila da je dečak ubica primeran dečak, sa kojim nije imala nikakvih problema. Šta se dogodilo u glavi tog deteta, i zašto je uradio nešto toliko strašno, porodica Stevanović, a verujem i drugi koji su ga poznavali teško da će ikad uspeti da shvate – kaže izvor.

Kolege se raspituju za Tatjanu

Sagovornik “Novosti” priča da se Tatjaninom suprugu javljaju njene kolege iz “Ribnikara” i raspituju se kako je ona, ima li pomaka u rehabilitaciji, kako psihički podnosi sve što se dogodilo…

– Dragan i deca prolaze kroz težak period, opterećeni su brigom za Tatjanu – kaže izvor.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Share via
Copy link