Protestna šetnja u Beogradu, veliki skup SNS u Pančevu: Blokiran saobraćaj oko Skupštine Srbije

Molimo Vas lajkujte i šerujte nas na:

I ovog petka, kao i prethodna dva, u Beogradu se održava protestni skup dela opozicije. Kako je najavljeno, počinje u 18 sati ispred Skupštine Srbije, ispred koje je oko 17.35 sati bio blokiran saobraćaj, dok je raskrsnica kod glavne pošte blokirana oko 17.55.

Istovremeno, u 18 sati, u Pančevu je počeo veliki skup Srpske napredne stranke (SNS) na kojem se očekuje da će govoriti i predsednik Aleksandar Vučić. Trg kralja Petra u Pančevu je pun građana koji nose srpske zastave.

Zasad nije zvanično poznat tačan plan protestne šetnje u Beogradu. Prema nezvaničnim informacijama beogradskih medija, šetnja bi trebalo i danas da prođe pored Vlade Srbije i opet do Gazele, kao i prošlog petka, gde je bio blokiran saobraćaj.

Brnabić: Neće biti tehničke vlade

Govoreći danas u Skupštini Srbije, premijerka Ana Brnabić poručila je da neće biti tehničke vlade, kao ni nasilnog gašenja medija, kao ni da neće biti ni „dodeljivanja frekvencija, kako vi želite, bez institucija“.

– Sve u redu, isteklo nam je vreme, idemo na izbore, mi podnesemo ostavke, sve u redu. Nastavićemo da se borimo i iz opozicije, za onakvu Srbiju kakvu sanjamo. Nastavićemo da se borimo i za puteve, pruge, mlade, obrazovanje, za kulturu i za zdravstvo, i za Srbiju koja konačno može i sme da vodi nezavisnu i samostalnu spoljnu politiku. Radićemo to iz opozicije. Nije problem, ali to će da kažu građani, a mi ćemo da poštujemo – rekla je premijerka u parlamentu.

Šta traži deo opozicije

Prvi protest dela opozicije održan je 8. maja i na njemu su demonstranti izneli nekoliko zahteva, između ostalog: ostavke ministra policije i šefa BIA, smenu Saveta REM i hitno zasedanje Narodne skupštine na kojoj bi bila razmotrena odgovornost Vlade Srbije i bezbednosna situacija u zemlji, ukidanje rijalitija…

Tada je rečeno da je rok za ispunjenje zahteva petak (prošli), a zatim i ovaj. Ove zahteve su dosad podržali Demokratska stranka, Ne davimo Beograd, Zajedno, Narodna stranka, Stranka slobode i pravde i Dveri.

Molimo Vas lajkujte i šerujte nas na:

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *