Uhapšeno šest osoba, sumnja se da su zloupotrebama prisvojile više od 54 miliona dinara

Policija je u tri odvojene akcije u više gradova Srbije uhapsila šest osoba zbog sumnje da su izvršile više krivičnih dela – zloupotrebu položaja odgovornog lica, zloupotrebu u vezi sa javnom nabavkom i prevare u obavljanju privredne delatnosti, kao i da su na ovaj način prisvojile protivpravnu imovinsku korist od više od 54 miliona dinara.

Uhapšen je D. S. (54) koji se sumnjiči da je kao odgovorno lice DE Šped iz Kragujevca, novac dobijen od uvoznika koji je bio namenjen za plaćanje PDV-a za robu i carinske dažbine Upravi carina, zloupotrebio u lične svrhe i za potrebe svog špediterskog preduzeća, saopštio je MUP.

Odgovorne osobe preduzeća Pamaks trgovina iz Niša, Bin komerc iz Beograda – ogranak Kruševac, ADR Protekta Akva d.o.o. iz Alibunara, M. P. (49), B. C. (51), A.B. (42), kao i V. V. (69), izvršni direktor firme Patenting iz Beograda, uhapšeni su zbog sumnje da su suprotno Zakonu o zaštiti konkurencije neposredno odredili visinu ponude u postupku javne nabavke i uticali na odluku o izboru najboljeg ponuđača.

Sumnja se i da su uhapšeni M. P. i M. S. (33), zaposlen u preduzeću Pamaks trgovina d.o.o., lažirali podatke o količinama isporučene robe, dovodeći u zabludu naručioca o stvarnoj količini robe koja mu se isporučuje, pričinjavajući mu na taj način štetu u razlici stvarno isporučenih i fakturisanih količina robe.

D. S., M. P., B. C., V. V., A. B. i M. S. će u zakonom predviđenom roku biti privedeni nadležnim tužilaštvima. Akciju hapšenja sproveli su pripadnici MUP-a Odeljenja za borbu protiv korupcije Uprave kriminalističke policije, u saradnji sa posebnim odeljenjima za suzbijanje korupcije viših javnih tužilaštava u Nišu i Kraljevu.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Share via
Copy link