OD 1. MAJA GAS ZA GRAĐANE SKUPLJI ZA 10%: Rastu i plate zaposlenih u „Srbijagasu“, evo kolika im je POVIŠICA!

Molimo Vas lajkujte i šerujte nas na:

Nadzorni odbor JP „Srbijagas“ usvojio je predlog izmena i dopuna Programa poslovanja nacionalne gasne kompanije za 2023. godinu, kojima se, između ostalog, projektuje povećanje regulisanih cena za javno snabdevanje malih kupaca i domaćinstava, na nivou od 10 odsto počev od 1. maja ove godine, saopštilo je to javno preduzeće.

Ovim dokumentom obuhvaćen je i izmenjen Plan zarada zaposlenih u JP „Srbijagas“ u skladu sa potpisanim izmenama Kolektivnog ugovora, kojim je utvrđeno povećanje osnovne zarade u iznosu od 6 odsto, počevši od januara ove godine, a uzeta u obzir i fluktuacija zaposlenih – navedeno je u saopštenju objavljenom na sajtu „Srbijagasa“.

U rebalansu Programa poslovanja, u okviru fizičkog obima poslovanja kompanije, korigovane su, odnosno uvećane, planske veličine ukupne nabavke gasa u smislu većeg utiskivanja nabavljenih količina prirodnog gasa u Podzemno skladište Banatski Dvor, u cilju obezbeđenja sigurnosti snabdevanja tržišta Srbije prirodnim gasom u narednoj zimskoj sezoni.

U saopštenju je istaknoto da su ove odluke članovi Nadzornog odbora, uz prisustvo generalnog direktora „Srbijagasa“ Dušana Bajatovića sa saradnicima, donete na sednici održanoj 21. marta, a „u cilju još boljih poslovnih rezultata, rasta i razvoja kompanije„.

Kurir.rs

Molimo Vas lajkujte i šerujte nas na:

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
YouTube
Instagram