OD DRŽAVE STIŽU PARE ZA VOZILA: Za električni auto subvencija je 5.000 evra, za hibrida 2.500!

Vlada Srbije donela je Uredbu o uslovima i načinu sprovođenja subvencionisane kupovine novih vozila na električni i hibridni pogon, a pravo na to imaju pravna lica, preduzetnici i fizička lica, koja zahtev mogu podneti do 31. oktobra ove godine, saopštilo je danas Ministarstvo zaštite životne sredine.

Za nabavku mopeda i lakog tricikla predviđeno je da se dodeli subvencija u iznosu od 250 evra, za motocikl, motocikl sa bočnim sedištem, težak tricikl, lak i težak četvorocikl subvencija iznosi 500 evra.

Za kupovinu putničkih i teretnih vozila subvencija će iznositi od 2.500 do 5.000 evra. Ministartvo je navelo da je za realizaciju subvencionisane kupovine vozila u budžetu za ovu godinu predviđeno je 294 miliona dinara, što je duplo više nego prošle godine.

Ovo je četvrta godina da Ministarstvo četvrtu godinu podstiče kupovinu električnih i hibridnih automobila u okviru sprovođenja mera za poboljšanje kvaliteta vazduha i radi unapređenja kvaliteta životne sredine.

Godine 2020. godine je uz te subvencije kupljeno 112 vozila, 2021. godine 446, a 2022. godine 625 vozila, navelo je Ministarstvo.

Kurir.rs/Beta

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Share via
Copy link