PRED NAMA POVRATAK PRAVE ZIME? Meteorolog Bjelić upozorava na OVU OPASNOST u nedelju, najavio i KIŠNI MART!

Meteorolog Republičkog hidrometeorološkog zavoda Branko Bjelić otkrio je kakve nas vremenske prilike očekuju ovog vikenda i prve nedelje marta.

– Februar mesec nije bio uobičajen, više je prošao kao mart. U naredna tri dana prodorom hladnog vazduha sa Sredozemlja očekuje nas oblačno vreme s kišom – započeo je Bjelić i precizirao koje padavine i u kom obimu nas očekuju.

– Kiša će biti intenzivna u severnim i zapadnim predelima, od 10 do 20 mm po metru kvadratnom. Kako se bude išlo prema kraju subote, doći će do velikog pada temperature. U toku noći između subote i nedelje kiša će preći u susnežicu i sneg, a doći će i do formiranja kratkotrajnog snežnog pokrivača i u nižim predelima.

Bjelić je potom istakao i upozorenje za vreme koje nas očekuje drugog dana vikenda.

– U nedelju pre podne imaćemo slabe padavine. U južnim predelima i u Pomoravlju očekuje se kiša, ali u drugim delovima zemlje u jutarnjim satima moguća je pojava ledene kiše. Sredinom dana doći će do prestanka padavina, ali se one opet očekuju u drugoj polovini dana.

Meteorolog RHMZ otrkio je i kakva će biti prva martovska sedmica.

– U ponedeljak suvlje vreme s jutarnjim temperaturama od minus 3 do plus 2, a najvišom dnevnom 3 do 5 stepeni. Kako budemo išli prema kraju nedelje, doći će do blagog porasta temperature, najpre od 8, a nešto kasnije i do 10, u nekim krajevima i do plus 15 stepeni. Očekuje se da čitave prve nedelje marta imamo kratkpotrajne kiše – zaključio je Branko Bjelić.

Izvor Espreso / Kurir

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Share via
Copy link