KINESKINJA PRIMILA PRAVOSLAVLJE POD OSTROGOM: Pokazala na mošti sv Vasilija i rekla „hoću da budem kao on“- Dobila ime VASILIJA

Nesvakidašnji događaj desio se nedavno u manastiru Ostrog. Kineskinja Sigrid Sun, koja je boravila u Crnoj Gori, pri poseti ostroškoj svetinji izrazila je želju da primi pravoslavnu veru i da pristupi svečanom činu krštenja, piše PV Informer.

„Prišla je kod Sveca da ga cjeliva. Kod moštiju je dežrao nikšićki paroh, otac Vasilije Brborić. Ona je zatražila od njega da je nauči kako da se pravoslavno zakrsti po svom tijelu. U toku razgovora o vjeri, rekla je da ne pripada nijednoj religiji, ali da hoće da bude u onoj vjeri u kojoj je Sveti Vasilije“, priča jeromonah Vladimir Palibrk, koji je sa ocem Brborićem izvršio čin krštenja.

Jeromonah Vladimir kaže da je Sigrid pokazivala na mošti Svetog Vasilija i govorila „Hoću da budem kao on“.

Nakon toga, priča jeromonah Palibrk, Sigrid je otkazala i taksi vozilo koje je čekalo ispred manastira, a koje je trebalo da je vozi nazad ka Podgorici.

Putem aplikacije i prevoda sa kineskog na engleski, jeromonah je uputio devojku iz Kine u osnove pravoslavne vere.

Na krštenju Sigrid je dobila ime Vasilija, po ostroškom svetitelju.

Kum joj je bio Konstantin Džusojev, prijatelj jeromonaha Palibrka, koji je profesor na Sretenskoj Duhovnoj Akademiji u Moskvi, a tih dana je boravio u poseti manastiru Ostrog.

Ubrzo je Sigrid, odnosno Vasilija, postala i kuma.

Naime, devojka Suzana, koja je bila prevodilac u razgovorima Sigrid sa ostroškim sveštenstvom, izrazila je želju da i sama pristupi činu krštenja. Kuma joj je bila upravo Vasilija.

„Ovaj događaj je samo još jedno malo čudo koje se desilo prilikom posjete Svecu. Možemo reći da se Sveti Vasilije dotaknuo njene duše“, zaključuje jeromonah Palibrk.

Izvor: region.alo

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Share via
Copy link