DANAS POČINJE OLUJNI VETAR I OBILNE PADAVINE! RHMZ izdao TRI UPOZORENJA, za vikend sneg i do 30 centimetara

Na snazi su 3 upozorenja Republičkog hidrometeorološkog zavoda

Na snazi su 3 upozorenja Republičkog hidrometeorološkog zavoda a prvo se tiče današnjeg dana i na jak i olujni južni i jugoistočni vetar. 

Danas u košavskom području i na planinama duvaće jak i olujni južni i jugoistočni vetar sa najjačim udarima tokom jutra oko 18 m/s – navodi RHMZ.

Dodaje da danas počinju i obilne padavine u jugozapadnoj i južnoj Srbiji.

– Do četvrtka ujutro oblačnost koja će u Crnoj Gori uslovljavati izuzetno obilne padavine (od 100 do 150 mm, lokalno i više) svojom periferijom zahvatiće zapadne delove Kosova i Metohije (uz količinu preko 100 mm), kao i jugozapadnu Srbiju, naročito oblast južno od linije Priboj – Prijepolje – Sjenica – Novi Pazar, gde će pasti od 40 do 80 mm kiše. Sneg se očekuje samo na najvećim visinama iznad 1500 – 1600 m. U ostalim krajevima Srbije znatno manja količina padavina – kažu u upozorenju RHMZ.

Obilne padavine sutra se očekuju i u istočnoj i jugoistočnoj Srbiji:

– U četvrtak (19.01.) će se zona intenzivnih padavina izmestiti ka istoku i jugoistoku Srbije, gde se očekuje od 20 do 50 mm za 24 h.

Za vikend u zapadnoj, jugozapadnoj i jugoistočnoj Srbiji stvaranje snežnog pokrivača visine od 10 do 30 cm (najviše na planinama), dok će se u Vojvodini, Beogradu i Pomoravlju ponegde formirati manji snežni pokrivač.

Izvor  Srbija Danas

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Share via
Copy link