DETALJI STRAVIČNOG ZLOČINA U SPECIJALNOJ BOLNICI U KG: Pacijent stolicom ubio muškarca, udario ga pravo u slepoočnicu OVO JE MOTIV

Molimo Vas lajkujte i šerujte nas na:

Pacijent duševne bolnice u Kragujevcu T. N. (63) u petak je stolicom nasmrt pretukao drugog pacijenta B. R., navodno jer mu je ovaj dugovao nešto novca!

Obojica su se lečili od šizofrenije, ali su redovno primali terapiju i ranije nisu pokazivali znake agresije.

Čudno ponašanje

Kako saznaje Informer, stravičan zločin dogodio se u petak, 30. decembra 2022, između 15 i 16 sati, u Zavodu za smeštaj odraslih lica „Male pčelice“ u Kragujevcu.

Psihijatri kažu da je T. N. opasan po okolinu, iako je u trenutku zločina bio pod terapijom i nije pokazivao znake agresije. Dobro obavešten izvor lista kaže da kobnog dana ništa nije ukazivalo na tragediju.

Male pčelice, Kragujevac, dom za odrasle, smeštaj za odrasle
FOTO: YOTUBE/ RTV KRAGUJEVAC

– Štićenik doma T. N. (63) teškom stolicom od punog drveta udario je u glavu mlađeg štićenika B. R. dok je ovaj ležao u svojoj sobi, u krevetu, odmarajući se nakon ručka. Pogodio ga je stolicom pravo u slepoočnicu, pa je B. R. brzo podlegao povredama – otkriva zvor, i precizira:

– Na snimcima video-nadzora vidi se da je T. N. u vreme zločina nekoliko puta ulazio i izlazio iz sobe u kojoj je spavao B. R. Kamere ne pokrivaju unutrašnjost soba, ali su zaposleni videli na snimku da je T. N. u jednom trenutku seo na stolicu u hodniku ispred sobe B. R. Odmah su shvatili da se dešava nešto neobično, pa su otrčali do sobe B. R. i zatekli stravičan prizor. Pokušali su da mu pruže prvu pomoć, ali nije mu bilo spasa.

ustanova Male pčelice
USTANOVA MALE PČELICEFOTO: YOUTUBE PRINTSCREEN

Sagovornik napominje da je T. N. bio potpuno hladnokrvan posle zločina i nije pružao otpor bolničarima.

– T. N., kao i njegova žrtva, boluju od šizofrenije. On je nedavno premešten u „Male pčelice“ iz Specijalne zatvorske bolnice u Beogradu, gde je izdržavao kaznu zbog napada na službeno lice. Psihijatri koji su upoznati sa njegovim slučajem kažu da se radi o čoveku koji je opasan po okolinu, iako je u trenutku zločina bio pod terapijom i nije pokazivao nikakve, pa ni najmanje znake agresije – kazao je izvor.

Prema rečima sagovornika lista, prvi rezultati iz istrage ukazuju da je motiv zločina – neraščišćen dug!

– Navodno, B. R. je dugovao neki novac T. N., što je ovom bilo dovoljno da mu oduzme život – rekao je izvor.

Istraga, pa odgovornost

Povodom ovog ubistva oglasilo se i nadležno Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja. Oni najavljuju da će, nakon izveštaja nadležnih organa i razgovora sa zaposlenima u Zavodu, proceniti da li je bilo propusta u radu u ovoj ustanovi. Zamenica Višeg javnog tužioca u Kragujevcu Vesna Perović izjavila je da je štićeniku Doma za odrasle T. N. određeno zadržavanje do 48 sati, a telo nastradalog je poslato na obdukciju.

Dom prenatrpan, treba više osoblja

Zavod za smeštaj odraslih „Male pčelice“ nalazi se u centru Kragujevca i brine o više od 800 duševno obolelih ljudi. Reč je o jednoj od najvećih ustanova ovog tipa u Evropi. Problem je što u Zavodu već duže vreme vlada veliki nesklad između broja štićenika i zaposlenih koji o njima moraju da brinu, pa je i ovaj zločin bio povod da uprava apeluje da im treba veći broj radnika.

(Kurir.rs/Informer)

Molimo Vas lajkujte i šerujte nas na:

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
YouTube
Instagram