UMRLA PEVAČICA ŽIVKA SPASIĆ (66) Svi je znate iz popularnog takmičenja, a o opakoj bolesti je i javno pričala: „Čovek mora da se bori do kraja“

Učesnica popularnog takmičenja „Nikad nije kasno“, pevačica Živka Spasić, umrla je nakon borbe sa opakom bolešću u 66. godini života.

Tužnu vest za domaće medije potvrdio je njen sin, dok se na društvenim mrežama brojne kolege, saborci iz takmičenja i prijatelji opraštaju od Živke i njenom jedincu upućuju poruke podrške u ovom teškom trenutku.

Živka Spasić
Živka Spasić

-Posle duge i teške borbe moja majka se preselila na neko lepše mesto. Datum i mesto sahrane biće naknadno objavljen – izjavio je njen sin Vojislav, prenosi „Grand“.

Živka je dugo vodila bitku sa rakom pluća koji se čak dva puta vraćao, a za Grand nedavno je govorila o teškom periodu i hemioterapijama.

– Pre pet godina uspešno sam operisala rak pluća. Međutim, sada se pojavio na istom mestu i krenula sam ponovo u borbu. Teško sve podnosim, ali ne dozvoljavam sebi da klonem duhom. Ne dam se, čovek mora da se bori do kraja, jer bez toga nema ni života – istakla je letos Živka i dodala da za sad sve terapije teško podnosi, ali da ne dozvoljava sebi da u bilo kom trenutku padne.

-Sve je pomešano. Nije lako, tu su bolovi, mučnine, opala mi je i kosa već posle dvanaestog dana, ali to je manje važno. Što se kaže, kosa je najmanji problem – rekla je profesorka u penziji koja je teško podnela gubitak kose usled jakih hemioterapija.

-Prvi put kad je počela da mi opada kosa bilo mi je baš teško. Pogledala sam u ogledalo i bilo mi je strašno ono što vidim, bukvalno su mi najgore misli prolazile kroz glavu. Sad kažem sebi da sam bila luda što sam tako razmišljala. Baš me briga, najvažnije mi je da ja budem dobro, a kosa – pa ona će da poraste – istakla je nedavno u intervjuu.

Živka Spasić
Živka Spasić

Živka Spasić je rođena je u Čačku, a detinjstvo provela u okolini Mrčajevaca, u selu Katrga na porodičnom imanju.

Osnovnu i nižu muzičku školu završila je u Kragujevcu, a srednju muzičku školu u Nišu. Diplommirani je muzički izvođač (nastavnik harmonike) i muzički saradnik (teoretičar).

U periodu od 1980. do 1987. bili su sastavni deo orkestra ,,Melem’’, koji su zajedno i osnovali, posle čega su nastavili da rade kao,, Duo Melem’’.

Živka je tokom bogate muzičke karijere pevala sa Cunetom, Tomom Zdravkovićem, Rašom Pavlovićem i drugim legendama i trudila se da neguje stare srpske pesme.

Ceo svoj radni vek posvetila je pedagogiji i i očuvanju narodne muzike. Sa suprugom Draganom vodila je školu harmonike iz koje su iznedreni mnogi sjajni muzičari i divni ljudi. Godine 1990. snimila je i izdala svoju audio kasetu, ali zbog raspada Jugoslavije ta kaseta ostala je u krugu prijatelja i ljudi koji su uživali u njenom pevanju.

Pre sedam godina pojavila se u šouu „Nikad nije kasno“, gde ju je publika na prvu zavolela.

Izvor Blic

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Share via
Copy link