„AKCIJA I DALJE TRAJE“ Oglasili se iz vrha MUP-a: Pojačano prisustvo policije u svim delovima Srbije (FOTO/VIDEO)

Molimo Vas lajkujte i šerujte nas na:

Šest migranata je u bolnici posle pucnjave u Horgošu, a više od 1.000 je prebačeno u prihvatne centre, kaže za RTS pomoćnik direktora policije pukovnik Dragan Vasiljević.

Policija je pronašla automatsko oružje, pištolje, municiju, a kod nekih su pronađena i obeležja takozvane OVK, dodaje Vasiljević.

Nakon pucnjave i sukoba dve grupe migranata u centru Horgoša, više od 1.000 je prebačeno u prihvatne centre, kaže za RTS pomoćnik direktora policije pukovnik Dragan Vasiljević.

U četvrtak popodne, prijavljena je pucnjava, odnosno oružani sukob između grupa krijumčara ilegalnih migranata. Policija je odmah na to reagovala. Šest lica su se javila u opštu bolnicu sa povredama. Nalaze se pod policijskim nadzorom. Policija preduzima intenzivne mere na pronalaženju izvršilaca krivičnog dela – kaže Vasiljević.

Prema njegovim rečima, uglavnom se radi o državljanima Avganistana i Maroka.

Prilikom pretrage terena, policija je pronašla određenu količinu oružja i municije koja se nalazila kod njih. „Radi se o automatskom oružju, o pištoljima, određenoj količini municije“, dodaje pomoćnik direktora policije.

– Kod određenog broja lica, na garderobi su pronađena obeležja OVK, na kapama, šalovima, kačketima – ističe Vasiljević.

Akcija i dalje traje u celoj zemlji 

Akcija MUP-a po ovom pitanju, napominje, i dalje traje na teritoriji cele Srbije, dok je po nalogu ministra unutrašnjih poslova pojačano prisustvo policije u svim delovima zemlje.

Migranata ima najviše u zonama graničnog pojasa na teritoriji policijskih uprava Subotica, Kikinda, Sombor, Vranje, Pirot, ali su prisutni i u drugim delovima zemlje.

U narednom periodu, kaže Vasiljević, ne očekuje se veći priliva migranata, koji je ove godine u odnosu na prethodnu godinu znatno veći.

Pomoćnik direktora policije pozvao je građane da u svakoj situaciji, u kojoj sami procene da im je sumnjivo ponašanje migranata, odmah pozovu najbližu policijsku stanicu ili se obrate najbližem policijskom službeniku.

– Uveravam građane da mogu biti potpuno spokojni. Policija u potpunosti obezbeđuje red i mir svakog građanina – poručuje Vasiljević.

Izvor  Srbija Danas

Molimo Vas lajkujte i šerujte nas na:

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
Twitter
Visit Us
Follow Me
YouTube
Instagram