Facebook uvodi nove funkcije za zaštitu tinejdžera i njihove privatnosti

Foto: Meta
Molimo Vas lajkujte i šerujte nas na:

Da li tinejdžeri uopšte koriste Facebook? 

Uprkos činjenici da su tinejdžeri u poslednjih par godina masovno napustili Facebook i fokusirali se na TikTok i Instagram, kompanija Meta je odlučila da se pozabavi problemom zbog kojeg su im regulatorna tela i vlade zemalja širom sveta već neko vreme na grbači – zaštiti tinejdžera, piše Benchmark.rs.

Meta će dodati više filtera za People You May Know opciju, ograničavajući listu vidljivosti prijatelja i donoseći nove alate za zaustavljanje neželjenog širenja ličnih fotografija i snimaka.

Nova opcija bi trebalo da bude dobar alat za ponovno povezivanje sa starim prijateljima, ali uz napomenu da će iz pretrage biti izuzeti „sumnjivi“ nalozi – one koje je nedavno prijavila neka mlađa osoba. Takođe, ovim nalozima će biti isključena opcija da šalju poruke tinejdžerima na Instagram mreži, navodi se u saopštenju ove kompanije.

Kada tinejdžeri počnu dopisivanje sa odraslim osobama, iskočiće im poruka koja ih pita da li znaju tu osobu uživo. Nakon toga iskočiće bezbednosna poruka koja izlistava opcije koje su dostupne da se spreče dalji kontakti sa tom osobom.

Kada se novi tinejdžeri registruju na Facebook, ukoliko ih ima, dobiće ozbiljan spisak opcija kojima mogu da podese svoje naloge, vide ko može da vidi listu prijatelja, ljudi i stranica koje prate. Slična stvar se implementira i na Instagramu.

about:blank

Pored navedenog, Meta je sklopila partnerstvo sa Nacionalnim centrom za nestalu i eksploatisanu decu u SAD (NCMEC) kako bi izgradili platformu za tinejdžere koji su zabrinuti da bi njihove intimne slike mogle završiti na društvenim mrežama bez njihovog pristanka.

Facebook radi sa dve mreže kako bi omogućio tinejdžerima da destigmatizuju takve slike, traže pomoć́ i preuzmu kontrolu.

Funkcije su već dostupne, ali će biti potrebno neko vreme da u potpunosti stignu do svih tinejdžera.

(Telegraf.rs/Benchmark)

Molimo Vas lajkujte i šerujte nas na:

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
YouTube
Instagram