Ako ste se pitali ODAKLE RUSIMA TOLIKE PARE ZA KIRIJE, evo odgovora! Otkrivamo čime se bave u Srbiji

Molimo Vas lajkujte i šerujte nas na:

Od početka agresije Rusije na Ukrajinu, u Srbiju se preselilo 18.000 Ukrajinaca i čak 104.000 Rusa.

Usled masovnog dolaska Rusa, cene zakupa nekretnina u prestonici porasle su od 30 do 50 odsto, a u Novom Beogradu čak za 100 odsto.

Ovo je navelo sve na pitanje, čime se oni bave pa sebi mogu da priušte da odvoje i do nekoliko hiljada evra mesečno za zakup?

Konsultant za relokaciju Milena Ostojić objasnila je da Rusi ili prebace poslovanje u Srbiju, ili po dolasku u Srbiju pokrenu biznis.

  • U principu, u početku su se kompletne firme prebacivale za Srbiju. Uglavnom dođu jedan ili dva člana firme, otvore firmu ovde i polako prebacuju svoje zaposlene za Srbiju. Sad imamo sve više preduzetnika koji sami otvaraju firmu kada stignu u Srbiju – rekla je Milena Ostojić gostujući na Prva TV.

Rusi imaju samo tri preduslova za preseljenje u Srbiju.

– Glavna osnova je zaposlenje, samozaposlenje i kupovina nekretnine – kaže Ostojićeva.

Osvrnula se i na trenutne cene zakupa stanova u Beogradu.

– Cene stanova su otišle zaista previsoko. Sada je borba, čak i pored tih cena se ljudi bore za stan. Ko prvi dođe, ko prvi da ponudu – stan je njegov. Rusi su možda i srećni što su našli stan po tim cenama, ali pitanje je i dokle će to tako moći – kaže Milena.

Stanovi u centralnim opštinama koji su se pre godinu dana izdavali za 300 evra sada 600, a oni koji su bili 500 evra sada se rentiraju za 1.000. Traže se uglavnom manji stanovi od 40 do 70 kvadrata u centru grada.

Izvor Blic

Molimo Vas lajkujte i šerujte nas na:

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
YouTube
Instagram