„VIDELA SAM TRAGOVE NASILJA NA LICU“: Oglasila se ćerka starice koju su medicinske sestre tukle u domu za stare u Peći (VIDEO)

U Domu za stare u Peći uhapšene su tri osobe osumnjičene za fizičko nasilje nad starijom ženom, a njima je određeno im zadržavanje od 48 sati.

Ćerka starice koja je fizički zlostavljana u domu za stare u Peći, u emotivnoj izjavi, rekla je da je šokirana nasiljem koje je doživela njena majka, prenosi televizija „Dukađini“.

Žaneta Nura dala je detalje u vezi sa slučajem koji se dogodio njenoj majci, rekavši da ju je posećivala jednom ili dva puta nedeljno.

Nura navodi da je pre četiri dana, tokom posete domu za stare, primetila znake nasilja na licu majke, ali da nije mogla da poveruje da to potiče od radnika Doma.

„Posećivala sam je barem jednom ili dva puta nedeljno, a pre četiri-pet dana videla sam tragove nasilja na licu, ali nisam mogla da poverujem da bi u takvom domu to moglo da dođe od radnika. Automatski sam izvukla majku odatle, a sada se nadam da će pravda biti zadovoljena, a slučaj rasvetljen. Desilo se mojoj majci, ali hajde da se ne desi drugima“, izjavila je.

„Primeniti nasilje nad sedamdesetogodišnjom ženom… Tri sestre, jedna joj je držala ruke, dok su joj se druge smejale – to je kraj sveta. Veoma sam potresena“, nastavlja Nura.

Ćerka zlostavljane žene kaže da će učiniti sve što je u njenoj moći kako bi pravda bila zadovoljena.

„Dozvolite da vam se javno izvinim“

Otac medicinske sestre koja je fizički napala stariju ženu u Peći, Naim Peljaj, javno se izvinio za poteze svoje ćerke. On se, u izjavi za Kljan Kosova, takođe javno izvinio porodici Nura iz Đakovice, rekavši da su ga objavljeni snimci strašno pogodili, kao i njegovu porodicu, prenosi Euronews.

Događaj je izazvao veliko ogorčenje na KiM, naročito zato što je sin ove starice Taulant Nura poginuo 1999. kod Đakovice kao pripadnik OVK.

„Draga porodice i majko borca za slobodu, Taulanta Nure, zahvaljujući čijoj prolivenoj krvi, danas uživamo slobodu. Delimo vašu bol i saosećamo sa vama u boli koju vam je naša ćerka uzrokovala“, rekao je Peljaj.

„Znam da prolazite kroz teške trenutke, ali dozvolite nam da se javno izvinim u ime moje porodice Peljaj, iz Novog Sela kod Peći, vama, porodici Nura, i celom albanskom narodu. Uz božju pomoć, ovaj slučaj se neće ponovoiti. Moralno i duhovno, dugujemo svoje živote vama, poridici Nura iz Đakovice, za duhovnu tragediju koju vam je naša ćerka prouzrokovala“.

eljaj je zatražio da se pravosudne institucije pozabave ovim slučajem.

„U slučaju naše ćerke, tražimo da pravosudne institucije deluju u skladu sa zakonom za krivična dela koja joj se stavljaju na teret“, zaključio je Peljaj za Kljan Kosova.

Podsećamo, dve žene, koje su inicijalno uhapšene, osumnjičene su za krivično delo „napad“, dok je treća osoba, koja je uhapšena kasnije tokom dana, osumnjičena za delo „neovlašćeno fotografisanje ili snimanje“.

Policija tzv. Kosova je saopštila da su identifikovali dve osumnjičene žene, nakon što se video proširio društvenim mrežama 2. novembra. Na snimku se vidi radnica doma za stare kako zlostavlja stariju ženu.

Medicinska sestra A. P. rekla je policiji da se „branila“ od 70-godišnje žene, iako je u videu bilo jasno da starica čak nije ni imala dovoljno snage da se brani od Peljajeve, koja ju je udarala u lice i stomak.

U tekstu koji je objavio Sinjali, navodi se da je Peljajeva pravdala svoje ponašanje tvrdnjom, da ju je „ona (starica) prva napala“, jer je bila agresivna.

(Kurir.rs/Euronews)

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Share via
Copy link