MARIJA ŠERIFOVIĆ JEDVA ZAVRŠILA SREDNJU ŠKOLU Sad ima jednu od najuspešnijih karijera, a išla na razredne ispite: „VIŠE SAM BILA ISPRED NEGO U ŠKOLI“

Molimo Vas lajkujte i šerujte nas na:

Pevačica Marija Šerifović smatra se najbljom pevačicom na našim prostorima. Postigla veliki uspeh pobedom na Pesmi Evrovizije 2007. godine i izgradila je uspešnu muzičku karijeru, ali joj škola nije išla od ruke, te je u četvrtoj godini srednje škole išla na razredne ispite.

Marija Šerifović je u rodnom Kragujevcu završila osnovnu i srednju školu, a jednom prilikom je otkrila da je „nerado išla na nastavu“ i zbog toga u četvrtoj godini gimnazije jedva završila razred.

Marija Šerifović, kći Rajka i Verice – muzičara, rođena 14. novembra 1984. godine u Beogradu nije sa uspehom završila razred, već se upućuje na polaganje razrednog ispita iz: sociologije, filozofije, francuskog jezika i fizičkog vaspitanja – piše u godišnjaku Prve kragujevačke gimnazije.

Do razrednih ispita došlo je zbog velikog broja izostanaka sa časova. Zakon propisuje da se učenik upućuje na razredni ispit ako nije prisustvovao trećini časova od ukupnog fonda za jedan predmet, što je u praksi oko 25 izostanaka iz jednog predmeta. I sama Marija je jednom prilikom istakla da je želela da upiše srednju muzičku školu, ali pošto nije stigla da se spremi za prijemni, upisala je Prvu kragujevačku gimnaziju.

 Izabrala sam čuvenu gimnaziju, samo zato što je bila u zgradi do muzičke škole. Nisam imala preveliku želju da baš tu gimnaziju pohađam, ali sada sam srećna što je sve tako ispalo, jer ni u jednoj drugoj ne bih stekla opšte znanje kao što sam u njoj. Prve dve godine su mi bile super, a posle sam više bila ispred škole nego u njoj, jer je počelo moje interesovanje za muziku. Sam Bog mi je poslao učitelja Stefanovića da mi bude razredni, jer me je pokrivao kad sam popustila u školi. On je bio muzičar u slobodno vreme, svirao je romanse na harmonici, pa je razumeo moju potrebu za muzikom. Drugi profesori nisu bili blagonakloni prema meni kao on. Previše su trenirali strogoću na meni. Pošto nisu bili predivni, razrede sam završavala kao dobar ili vrlodobar đak. Da budem iskrena, ne nosim fantastične uspomene iz srednje pošto profesori nisu imali razumevanja za mene – ispričala je Marija ranije u jednom intervjuu.

(Kurir)

Molimo Vas lajkujte i šerujte nas na:

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
YouTube
Instagram