Palma dobio ulicu u Paraliji: Šta ću, uvek se nađem među velikanima

Molimo Vas lajkujte i šerujte nas na:

Predsednik Jedinstvene Srbije (JS) Dragan Marković Palma izjavio je da je „možda jedini Srbin koji je dobio ulicu za života“ u nekoj stranoj zemlji, kao i da je to „mnogo jače nego kada neko dobije ulicu posthumno“. Po Palmi je nazvana jedna ulica u turističkom mestu Paralija u Grčkoj, a danas je otkrivena tabla sa njegovim imenom.

On je u pisanoj izjavi rekao da je ranije dobio i najviši orden Srpske pravoslavne crkve, Orden Svetog Save Prvog stepena, koji su dobili i teniser Novak Đoković i ruski predsednik Vladimir Putin.

„Šta ću, uvek se nađem na listi gde su neki velikani. Ime ove ulice delim sa građanima Srbije, sa svima onima koji dolaze na odmor u regiju Pierija čiji je glavni grad Katerini. Oni koji prvi put dolaze u ovaj deo Grčke mogu da u navigaciji ukucaju ‘Ulica Dragana Markovića Palme’ i stići će do plaže“, rekao je Marković Palma.

Odlukom Skupštine grada Katerini u Grčkoj, predsedniku JS, poslaniku i predsedniku Skupštine grada Jagodine dodeljena je ulica koja od 29. avgusta ove godine nosi njegovo ime.

Tablu sa imenom Dragana Markovića Palme otkrili su gradonačelnik grada Katerini Konstantinos Kuokodimos na čijoj teritoriji se nalazi ova ulica duga 6,5 kilometara i sam Dragan Marković Palma.

Delegacija od 500 članova, koju predvodi Palma, otputovala je u nedelju u Paraliju. Kako je rekla zamenica predsednica Skupštine grada Jagodine Snežana Vukašinović, delegacija je šarenolika. U njoj su privrednici, poljoprivrednici, zdravstveni radnici, sveštenici Srpske pravoslavne crkve, zaposleni u javnom preduzeću, zaposleni u vrtiću, kao i direktori škola.

Izvor: Beta

Molimo Vas lajkujte i šerujte nas na:

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *