Radnicima FIAT-a ponuđena radna mesta u Kragujevcu i Velikoj Plani

Molimo Vas lajkujte i šerujte nas na:

Država je radnicima kompanije FIAT Krajsler automobili Srbija ponudila 250 radnih mesta u fabrikama namenske industrije “Zastava tervo” u Kragujevcu i „Borbeni složeni sistemi” u Velikoj Plani, izjavio je predsednik sindikata “FIAT plastika” Zoran Miljković nakon razgovora pregovaračkog tima sindikata u Predsedništvu Srbije.

Naveo je da je na sastanku nagovešteno kako će zbog širenja proizvodnje u pomenutim fabrikama do kraja godine biti otvoreno još 200 novih radnih mesta, a početkom naredne godine još 300.

Miljković je naveo da je reč o teškim manuelnim poslovima koje ne mogu da rade žene i da će o tehničkim stranama ponude razgovori biti nastavljeni u ponedeljak, javlja Tanjug.

Tvrdi da će danas otkaz u FIAT-u dobiti 492 radnika koji su odbili da idu u Slovačku, te da je “Stelantis” za još sedam dana produžio rok za izjašnjavanje preostalih 1.030 radnika za rad u Slovačkoj, uz izmenjene uslove.

Objasnio je da to znači tri meseca rada, a nakon toga mesec dana odmora u Kragujevcu.

Ranije je najavljeno da će radnici koji hoće da napuste fabriku dobiti 790 evra po godini staža i da će isplata otpremnina početi već danas, a da će za oni koji ne žele da rade u inostranstvu moći da se zaposle u fabrikama u Kragujevcu i Velikoj Plani.

Molimo Vas lajkujte i šerujte nas na:

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.