Vučić: Nudimo građanima vaučer u vrednosti 15.000 dinara

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić obratio se danas javnosti u Srbiji.

Pre obraćanja, predsednik je primio delegaciju predstavnika radnika kompanije Stelantis Kragujevac, u čijem sastavu posluje kragujevačka fabrika Fijat.

„Već dva sata vodimo razgovor sa radnicima Fijata, komplikovano je ali mislim da smo blizu dogovora i pustićemo da oni govore o detljima“, rekao je Vučić.

Prema njegovim rečima, nastaviće da rade sa Stelantisom na postizanju kompromisa.

„Zahvalan sa radnicima što asu razumeli situaciju u zemlji. Izašli smo u susret velikom delu njihovih zahteva i privešćemo razgovore uspešnom kraju“, najavio je Vučić.

„Petnaestog avgusta počinju razgovori oko minilmalca. ako ne bude dogovora od septembra se uključuje država. Očekujemo začajno povećanje minimalca. Spremni smo da pomognemo preduzećima, i smanjenjem poreza i doprinosa i povećanjem neoporezivog dela dohotka.

„Gledaćemo da najveći deo troškova preuzme država“, dodao je. „To će značajno povećati prosečne zarade jer kad raste minimalac svi moraju da povećavaju. Očekujemo da nam ukupna međugodišnja inflaciju bude 9-9,2 posto“, rekao je predsednik Srbije. „Ne želimo da naši ljudi žive slabije već da žive bolje“, naglasio je.

„Penzije će ići najkasnije od novembra, drugo povećanje od januara, i biće 19,1 odsto povećanje, plate će biti dvocifreno povećanje, a minimalac verujemo još značajnije nego sve ostale plate „Želim da vam kažem da je stopa rasta u prvom kvartalu 4,4 odsto. Za drugi kvartal oko 4 odsto očekujemo rast“, kazao je.

Najavio je novu meru pomoći za one koji su opstvarili prava na penziju, nezaposlene, za negu drugih lica, radnike čija primanja ne prelaze 70.000 mesečno, invalide, poljoprivrednike…

„Nudimo građanima Srbije da uzmu vaučer u vrednosti 15.000 dinara, za 200.000 lica“, najavio je Vučić.

„Dajemo 3 milijarde dinara u kešu za to da provedu deo odmora na teritoriji srbije“, istakao je.

„Jedan je razlog da upoznaju srbiju,drugi da novac ostane u našoj zemlji, i treće je zbog kovida koji se rasplamsao na Mediteranu“, objasnio je predsednik Srbije, dodavši da je jedino kod nas zdravstvena zaštita besplatna i da imamo najbolje lekove.

„Time finansiramo letnji i ranojesenji odmor, a naći ćemo nove pare za zimski odmor“, rekao je Vučić. „Ovo je ogroman podsticaj, i ima dodatni uslov. Moraju da budu potrošene do 15. ili 31. oktobra“, kaže on. „Spremni smo da to proširimo na još 100.000 ljudi, u zavisnosti od ineteresovanja“, dodao je.

Izvor: Tanjung

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Share via
Copy link