Zajedno za Kragujevac: Ko je dozvolio obdanište u zgradi Energetike?

Molimo Vas lajkujte i šerujte nas na:

Organizacija Zajedno za Kragujevac traži prosvetna inspekcija grada Kragujevca stavi na uvid javnosti zapisnik o ispunjenosti uslova za obdanište u zgradi, kao i ko je odobrio njegovo korisšenje. Prenosimo saopštenje:

Zajedno za Kragujevac je u potpunosti programski posvećena privatnoj incijativi i jedna od najvećih zamerki sadašnjoj vlasti je upravo insistiranje na državnom intervecionizmu odnosno državi kao glavnom privrednom subjektu.Bez privatne incijative nema razvoja društva,nema neophodnih investicija. Od države, grada se očekuje da postavi jasne uslove, standarde da bi se neko bavio određenim delatnostima, da ustanovi jasne kontrolne mehanizme ,bez ikakvog povlašćenog statusa za pojedince ,bez obzira da li su pripadnici vladajuce stranke ili koruptivno povezani sa upravljačkim strukturama unutar vlasti.

U situacijama kada se radi o najosetljivijoj populaciji – deci, njihovom smeštaju i boravku u dečijim obdaništima mora da postoji nulta tolerancija, odnosno svi uslovi moraju da budu apsolutno ispunjeni.

Ali to nije tako, otvaranje novog obdaništa u zgradi Energetike, bivše prostorije saobraćajne policije, postrojenja koje radi na mazut, sa tri dimnjaka, bez ijednog kvadratnog metra dvorišta,(ali i sta ć e dvorište da se deca igraju u podnožju dimnjaka ),stvarno pokazuje da u ovom gradu ne postoji mera čak  ni kada su deca u pitanju.

Za povlašćene nema prepreke, njima je sve omogućeno, čak i kada je zdravlje naših najmlađih u pitanju.

Zato Zajedno za  Kragujevac insistira da prosvetna inspekcija grada Kragujevca stavi na uvid javnosti zapisnik o ispunjenosti uslova za navedeno obdanište, kao i ko je odobrio korisšenje istog.

Vreme je da se i ova ,,biznis,, varijanta vlasti razobliči, profit jeste važan, ali nije i ne može da bude osnovni motiv. Ako smo protestovali protiv Rio-tinta, nećemo valjda dozvoliti da naši najmlađi sugrađani svoje prve pojmove o zaštiti životne sredine spoznaju u obdaništu ,,kod tri dimnjaka.

Molimo Vas lajkujte i šerujte nas na:

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
YouTube
Instagram