VUČIĆ JE U PRAVU, RUSIJU IZBACUJU IZ UN! Zapadni mediji potvrdili reči predsednika Srbije

Molimo Vas lajkujte i šerujte nas na:

Komentarišući ove navode, politikolog Aleksandar Pavić kaže da je na sceni „totalni, histerični rat“ protiv Rusije.

Samo dan nakon što je predsednik Srbije razotkrio pakleni plan moćnika, o tome pišu i britanski mediji. Rusija nema pravo da bude članica SB UN, tvrdi Zapad.

Britanski „Gardijan“ piše da Zapad najozbiljnije planira da izbaci Rusiju iz Ujedinjenih nacija (UN)! Ovo je usledilo samo dan nakon što je predsednik Srbije Aleksandar Vučić govorio o „paklenom planu“ za obračun sa Kremljom.

„Gardijan“ piše da Ukrajinci i zapadni stručnjaci ovih dana užurbano kopaju po arhivi UN, sve pokušavajući da nađu argumente kojima bi dokazali da je Moskva 1991. godine bez odgovarajućeg ovlašćenja preuzela mesto u SB UN od Sovjetskog Saveza!

Uticajni britanski list naglašava da nakon invazije na Ukrajinu, diplomate najozbiljnije traže način da Rusiju uklone sa mesta jednog od pet stalnih članova Saveta bezbednosti (SB) UN, a onda i da je izbace iz članstva UN!

Čekajte, bre!

– Ako bi nekim ponovnim kršenjem prava uspeli da izbace Rusiju iz UN, to bi značio kraj međunarodnog sistema kakvog ga poznajemo od 1945. godine – kaže Miloš Jovanović, lider DSS.

Maske su pale

Prema navodima „Gardijana“, Zapad pokušava da potpuno diplomatski izoluje Vladimira Putina.

– Polazna osnova tih napora jeste to što je Rusija 1991. godine, bez odgovarajućeg ovlašćenja, preuzela mesto u SB UN od nestalog Sovjetskog Saveza. Ukrajinski ambasador pri UN Sergej Kislica rekao je da član 4 Povelje UN kaže da su UN otvorene samo za miroljubive države koje prihvataju uslove povelje, a da su postupci Rusije pokazali da ona ne može da ispoštuje te uslove. On je zatražio od generalnog sekretara UN Antonija Gutereša da predstavi pravne dopise kojima je Ruskoj Federaciji, kao naslednici Sovjetskog Saveza, dozvoljeno da se pridruži Savetu bezbednosti – navodi se. 

– Ukrajina tvrdi da su konstitutivne republike SSSR 1991. proglasile da je Sovjetski Savez prestao da postoji, a sa njim je trebalo da nestane i zakonsko pravo bilo koga od tih entiteta, uključujući Rusiju, da sedi u SB UN – objavio je britanski „Gardijan“.

Komentarišući ove navode, politikolog Aleksandar Pavić kaže da je na sceni „totalni, histerični rat“ protiv Rusije.

– Rukavice su potpuno skinute i sve maske su pale. Ovde se više ne radi o borbi za „demokratiju“, „vrednosti“, „ljudska prava“ itd, već sada politički Zapad vodi otvoreni rat protiv Rusa i Rusije. Sve ovo jeste samo obnovljeni Hitlerov pohod na Moskvu, samo u drugom ruhu. A što se tiče izbacivanja iz UN, nijedna država ne bi mogla da legalno bude izbačena iz UN mimo Saveta bezbednosti. Rusija, kao jedna od pet stalnih članica, svakako neće glasati protiv sopstvenog članstva. To je po zakonima i pravilima, ali nasilje je nešto sasvim drugo – podvlači Pavić.

Spoljnopolitički komentator Obrad Kesić ističe da bi isključenje Rusije iz UN značilo raspad te svetske organizacije.

Moj ugao

– Rusija je u dogovoru sa drugim državama bivšeg SSSR-a i u skladu sa međunarodnim pravom nastavila pravni subjektivitet Sovjetskog Saveza. Ona je u tom smislu prihvaćena i tretirana i od Amerike i njihove vlade – navodi diplomata Vladislav Jovanović. 

– Mislim da je taj scenario malo verovatan, jer bi takav zahtev morao doći od Saveta bezbednosti, a to ne bi podržale ni Rusija ni Kina. Kina bi glasanjem za takav predlog sama sebi pucala u nogu, jer bi, ako bi došlo do sukoba sa Zapadom, i njoj moglo isto to da se dogodi. Ne postoji legalni mehanizam da Rusija bude isključena iz UN. To bi, kao što kažem, bio raspad UN. Međutim, ne isključujem takvu mogućnost, jer znamo da se Zapad poziva na međunarodno pravo samo kada to njima odgovara – ocenjuje Kesić.

Umobolni globalisti

General Mitar Kovač, direktor Evroazijskog bezbednosnog foruma, naglašava da je izbacivanje Rusije iz UN pravno nemoguće.

– To može samo u glavama pojedinih umobolnih globalista. Mnoge države su „nastavile kontinuitet“ u UN, pa i Srbija, koja je od SFRJ nasledila stolicu u Njujorku. Ako bi se nastavilo takvo nasilje, UN bi se raspale, a svet bi srljao u potpuno bezakonje. Svetski rat bi bio realna alternativa tom bezumlju, a to ne bi dozvolile ni Kina, ni Ruska Federacija – zaključuje Kovač.

Molimo Vas lajkujte i šerujte nas na:

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
YouTube
Instagram