DUŽI RASPUST ZBOG OMIKRON OLUJE? Evo kada pada odluka o nastavi!

Spread the love

Zbog drastičnog povećanja zaraženih korona virusom, u sredu 12. januara trebalo bi da se održi sastanak na kome će biti razmatrana epidemiološka situacija i eventualne nove odluke o promeni modela nastave ili produžetka raspusta, saznaje nezvanično „Blic“.

Na sastanku će učestvovati predstavnici Ministarstva prosvete, Ministarstva zdravlja i Instituta za javno zdravlje „Milan Jovanović Batut“.

– Ministarstvo prosvete prati epidemiološku situaciju i u skladu sa njom donosiće se i nove mere oko organizovanja nastave ili eventualnog produžetka raspusta – rečeno je „Blicu“ nezvanično iz Ministarstva.

Eventualna odluka o promeni modela nastave biće objavljena u petak, 14. januara, tako da će učenici i nastavnici, pre svega u Vojvodini, gde nastava počinje 17. januara, biti blagovremeno obavešteni ukoliko budu donete nove mere, uključujući i one vezane za moguće produženje raspusta.

Za učenike iz centralne Srbije, kojima se raspust završava 24. januara, moguće nove mere biće razmatrane naknadno.

Inače, danas smo oborili korona rekord! Preme današnjem preseku, za poslednja 24 časa u Srbiji je na korona virus pozitivno 9.122 osoba od 27.290 testiranih.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.