SRBIJU ĆE ZATRPATI SNEG? Meteorolog upozorava – očekuje nas nagla promena vremena

Spread the love

Vremenska prognoza koju je saopštio meteorolog Nedeljko Todorović nam sutra donosi promenu vremena, pad temperature i zahlađenje, kao i da će sneg pasti 8, 9. i 10. januara.

Nedeljko Todorović je naveo da neće biti snega u Beogradu i nižim predelima tokom Badnjeg dana i Božića, ali da će doći do značajnog pada temperature.

– U Beogradu negde oko ponoći jugoistočni vetar prestaje da duva, počinje severozapadni vetar, pristiže hladan vazduh, temperatura će početi da pada. Ako gledamo maksimalne temperature u odnosu na današnju koja je bila 18 stepeni, sutra će u jutarnjim časovima biti negde oko 5 ili 6 stepeni, a u toku dana će polako i dalje padati, u večernjim satima možda će biti oko dva, tri stepena. To znači da bi razlika, gledajući onu maksimalnu dnevnu bila skoro 12 stepeni – navodi Todorović.

Govoreći o padavinama navodi da bi one bile slabo izražene u ovom prodoru.

– U jutarnjim satima biće vrlo malo slabe kiše, eventualno sredinom dana na pet minuta neka još slabija kiša, ali će praktično veći deo dana biti suv i značajno hladniji uz umeren severac – objašnjava meteorolog.SnegFoto: Profimedia

Vremenska prognoza za Božić

Upitan da li će biti snega za Badnji dan i Božić odgovara da se sutra sneg ne očekuje u nižim predelima i Beogradu, ali da će sutra posle podne i uveče padati u brdsko-planinskim predelima jugozapadne i južne Srbije.

– Na Božić će biti suvo veći deo dana. Možda rano ujutru na krajnjem jugu, a noću između 7. i 8. januara jačaće oblačnost sa juga i početi kiša i sneg u noćnim satima ka 8. januaru, i onda bi 8, 9. i 10. na praktično svim mestima Srbije mogla padati kiša ili sneg, pogotovo u brdsko-planinskim predelima. I u Beogradu će najverovatnije, pored kiše, biti i snega – navodi Todorović.

Na pitanje da li će ovaj snežni talas koji nas očekuje biti kao i prethodni odgovara da će biti slično.

– Kada gledamo cirkulaciju, kretanje vazdušnih masa i oblaka, situacija je slična kao pre 27 dana. Taj sneg će padati 8, 9. i 10 januara, samo je pitanje intenziteta i koliko će dugo da pada. U svakom slučaju, Beograđani mogu da računaju na snežne padavine od 8. januara – poručio je meteorolog Nedeljko Todorović.

Izvor Srbija Danas/Novosti

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *