DRAMA SE NASTAVLJA Novaku preti pritvor: Đoković na saslušanju, vlasti ODBIJAJU DA PRIHVATE razlog za izuzeće?

Spread the love

Novak Đoković sleteo je kasno uveče u Melburn, gde ga je dočekao pravi pakao. Naime, prema podacima lokalnih australijskih medija, Novaku prvobitno nisu dali ni da izađe iz aviona! Nakon toga, proveo je više od dva sata u carinskom prostoru, da bi onda bio sproveden u tzv. „Imigracioni pritvor“, gde je razgovarao sa ovlašćenim licima.

Zbog opšteg haosa oko nadležnosti, trenutno traje prava drama oko toga da li će Đoković dobiti vizu za Australiju.

Usled pogrešnog formulara za vizu, Đoković je ponoć dočekao na aerodromu, u razgovoru sa tamošnjim vlastima.

Najnoviju informaciju prenosi australijski „The Age“, koji navodi da zvaničnici objašnjavaju Đokoviću da medicinsko izuzeće na osnovu „preležane korone“ u poslednjih 6 meseci „možda nije dovoljno“ da bi se odobrio ulazak u zemlju!

Novak je sleteo na aerodrom oko 23:15, ali mu prvobitno nisu dali da napusti letelicu, prenosi italijanski „Sportal“, pozivajući se na izvore sa terena.

Nakon toga, Novak je ušao u carinski prostor, gde je počelo višesatno čekanje.

Kako prenose australijski mediji, Đokovićev tim je zamolio vlasti da mu izađu u susret i puste ga da uđe u zemlju, a da će ispravni formulari stići čim pre, ali su Australijanci to odbili, pa je Novak, umesto da je već u hotelu gde bi odmarao od leta, ostao zaglavljen na aerodromu zbog administrativne greške.

Prema navodima australijskih medija, došlo je do „klinča“ između organizatora turnira i zvnaičnika Carine sa jedne, i regionalnih vlasti Australije sa druge strane.

Poslednja informacija je da bi Đoković mogao da bude sproveden u imigracioni pritvor dok se ne donese konačna odluka.

Postoji rupa u zakonu:

Kako navodi novinar Sidnej Morning Heralda, Pol Sakal, zvaničnici Carine imaju diskreciono pravo da Novaku dozvole ulazak u zemlju, uprkos potezu vlade Viktorije i ističe da će verovatno biti dozvoljeno prvom reketu sveta da uđe u Melburn. Prema njegovim informacijama, organizatori Australijan opena u saradnji sa Carinom Australije rade na tome da se Novak pusti u zemlju, uprkos protivljenju ministarke sporta Džale Pulford.

Kako god se ovo završilo, već je napravljen veliki skandal, jer ovako se ne dočekuje najbolji teniser sveta. Nešto tako najavio je i njegov kolega Pjer Erber, koji je istakao da Đokoviću ne bi bio u koži i da mu se sprema doček nedostojan za najboljeg tenisera sveta i devetostrukog šampiona Australijen opena.

Kako je tekao Novakov dolazak u Australiju:

– Novak sleće u 23:15 po australijskom vremenu

– Prvobitno mu ne dozvoljavaju da napusti avion

– Oglašava se ministarka sporta sa tvrdnjom da mu neće odobriti ulazak

– Novak ostaje zaglavljen u carinskom prostoru

– Posle više od dva sata čekanja, sledi razgovor sa vlastima

Đoković je imao vizu sa kojom ne može da uđe kao nevakcinisan sa medicinskim izuzećem. Sa granice su zvali vladu Viktorije da odobri ulazak Đokoviću i oni su to odbili. Sada se čeka da Đoković podnese novi zahtev i to formalno reši, kako bi mogao da uđe u Australiju, a ovu informaciju je doneo novinar australijskog magazina „The age“, Pol Sakal.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *