Traži se projektant Šumadijskog koridora: Evo gde će biti 3 isključenja za Kragujevac

Spread the love

Koridori Srbije raspisali su tender za Izrada Idejnog rešenja i Idejnog projekta za Šumadijski koridor „Vožd Karađorđe“

Ilustracija: Depositphotos/rasica

Predmet javne nabavke su usluge izrade Idejnog projekta sa studijom opravdanosti i Prostornog plana posebne namene Šumadijskog koridora, koji je Vlada prošle godine proglasila projektom od posebnog značaja za Srbiju, prenosi Ekapija.

Auto-put dužine oko 136 kilometara će, kako je navedeno u tehničkoj specifikaciji nabavke, obuhvatiti sledeće putne deonice:

Sektor 1: Orašac – Topola – Rača – Markovac (veza sa auto-putem E-75), 65km;

Sektor 2: Mali Požarevac – Sopot – Mladenovac – Orašac – Aranđelovac, 36km;

Sektor 3: Županjac – Lazarevac – Orašac, 35km.

Od planiranih raskrsnica za priključak na postojeću mrežu auto-puteva od projektanta se traži sa predvidi uključenje Voždovog koridora na auto-put E763 između mesta Županjac i Dudovica, dok se raskrsnica za uključenje na auto-put E-75 predviđa na lokaciji postojeće “Mali Požarevac“ i nova petlja između petlje Markovca i petlje Lapova.

Na Sektoru 1 planirana su 3 isključenja za Kragujevac:

– Isključenje od petlje u okolini Zagorice na Severnu obilaznicu oko Kragujevca. Planirana je denivelisana raskrsnica. Ka Kragujevcu planirati dvotračni put za brzinu od 80km/h.

– Petlja za isključenje za Kragujevac takođe se planira u Vučiću, na teritoriji opštine Rača. Ka Kragujevcu planirati dvotračni put za brzinu od 80km/h.

– Treća veza planira se na potezu od Smederevske Palanke do Kragujevca. Denivelisana raskrsnica planirana je u blizini Kloke i Bašina. Planirati dvotračni put za brzinu od 80km/h od Smederevske Palanke, preko Kloke i Bašina, Natalinaca do veze sa planiranim dvotračnim putem od Žagubice do Kragujevca.

Podseća se da je za potrebe realizacije ove investicije urađen Generalni projekat i Prethodna studija opravdanosti za izgradnju državnog puta 1. reda Vožd Karađorđe.

Vrednost posla je milijardu dinara, a tender ističe 28. januara.

Izvor Ekapija

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *