Nestorović ulazi u politiku? „Ako stvarno zagusti, bogami će da prši“

Spread the love

Bivši član Kriznog štaba dr Branimir Nestorović predstavio Udruženje za zaštitu i unapređenje položaja dece, rekavši da je spreman i politički da se angažuje.

Nestorović je predstavio Udruženje „Vitezovi reda zmaja“, a tom prilikom je i rekao da je spreman da se politički angažuje, ako zahtevi za promenu propisa koje je iznelo to udruženje u dogledno vreme ne budu ispunjeni.

Nestorović objašnjava da pokret Vitezovi reda zmaja nije političko ni humanitarno, već ima cilj da institucionalno popravi položaj dece i pozvao donatore i volontere da im se priključe.

Potpredsednik novoformiranog udruženja Saša Borojević, objašnjavajući ciljeve udruženja, navodi da je tim od 20 advokata radio na izmenama zakonskih regulativa zbog kojih u našoj zemlji, tvrdi, „deca klize u pogrešne ruke“.

Nestorović navodi da mnogi strahuju da će se on lično kandidovati na izborima.

„Ljudi se plaše da ću da uđem u politiku zarad nekih glasova i da ću poremetiti ravnotežu. Da kažem pošteno, nemam takve namere, međutim, ako stvarno zagusti, bogami će da pršti“, poručio je on.

Na pitanje novinara da pojasni koji su to uslovi zbog kojih bi zvanično ušao u politiku i pojasni da li je pod tim podrazumevao da će, kako kaže, da „pršti“, Nestorović je potvrdio da bi, i pored „velikih pritisaka koje trpi“, mogao da se kandiduje na izborima ako zahtevi udruženja budu ignorisani.

Kao glavni zadatak udruženja navedeno je da se institucionalno promene članovi zakona kako bi se onemogućilo zastarevanje slučaja silovanja, člana krivičnog zakona koji se tiče obljube, običajnog prava, pomeranje seksualne zrelosti sa 14 na 16 godina, ukidanje pristupa društvenim mrežama za decu, uvođenje u nadležnost Regulatornog tela za elektronske medije, praćenje uticajnih profila na društvenim mrežama, uvođenje dečjeg ombudsmana, ukupno 20 tačaka koje su objavljene na zvaničnom sajtu…

Izvor: Tanjung

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *