Zaposlenima u Fijatovoj fabrici u Kragujevcu isplata bonusa

Spread the love

KRAGUJEVAC – Zaposlenima u kragujevačkoj fabrici „Fijat Krajsler automobili” Srbija 28. decembra biće isplaćen bonus 75 odsto zarade što iznosi oko 25.000 dinara po radniku, saopštio je danas Samostalni sindikat.

Isplata bonusa je obezbeđena, kako je navedeno, posle dugih pregovora sa poslodavcem.

„Bonus nije ugovoren Kolektivnim ugovorom ali je, po stavu sindikata, bio neophodan usled male uposlenosti radnika i niskih zarada. Ovaj stav sindikata je nakon upornih razgovora naišao na razumevanje rukovodstva Fijata”, ističe se u saopštenju.

Predsednik Samostalnog sindikata, Saša Đorđević rekao je agenciji Beta da prema početnom stavu poslodavca u 2021. godini nije bilo osnova za isplatu bonusa budući da je bilo dosta neradnih dana, ali je sindikat na tome insistirao.

Đorđević je naveo da je bonus ove godine 15 odsto manji od prošlogodišnjeg.

On će biti isplaćen svim radnicima osim zaposlenih koji su bili ove godine na bolovanju, izuzimajući one koji su preležali kovid infekciji ili su bili u izolaciji.

„Nadamo se da će u narednoj godini biti obezbeđena veća uposlenost i bolji standard za sve zaposlene, na čemu ćemo insistirati”, saopštio je Samostalni sindikat.

Izvor Politika

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.