Prekinuta sednica Skupštine grada Kragujevca, odbornik Slađan Rakić zauzeo govornicu

Spread the love

Odbornik Alternative Slađan Rakić stajao je za skupštinskom govornicom Kragujevca od 9:15 sata kada je odbio da se udalji, pošto mu je predsednik Skupštine grada Kragujevca izrekao meru udaljenja sa sednice. Sednica je nastavljena u 11:50 časova, posle sastanka šefova odborničkih grupa sa predsedništvom Skupštine grada.

Oni su usvojili zaključak i zahtev odbornika Slađana Rakića da se primenjuje poslovnik o radu i da mu se omogući da kao zaposlenom u javnom preduzeću dobija dozvolu direktora JKP Šumadija da može da odsustvuje sa posla svaki put kada ima obaveze u lokalnom parlamentu.

Rakić tvrdi da da mu je do sada davano pola sata do 90 minuta da izađe za posla i ode u Skupštinu grada.

Podsetimo, na redovnoj sednici, na kojoj se odlučuje o budžetu Grada Kragujevca za 2022. godinu, odbornik Slađan Rakić je dobio reč, raspravljao, odbio da se udalji, nakon čega su mu izrečene dve mere upozorenja i na kraju udaljenje iz sale.

„Vi treba da se udaljite iz politike. Skandal je da mi pre ove sednice nije dozvoljeno kao odborniku da prisustvujem sednici Odbora za normativna akta. Gde je tu demokratija u predstavničkom telu svih Kragujevčana“, rekao je šef odborničke grupe Alternativa Slađan Rakić.

Izvor N1

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *