BAJDEN SE PRIVREMENO POVLAČI SA FUNKCIJE PREDSEDNIKA! Dužnost prebacuje na Kamalu Haris, otkriven razlog

Spread the love

Predsednik SAD Džo Bajden moraće privremeno da prebaci dužnost na potpredsednicu Kamalu Haris. Ova odluka je doneta jer Bajden mora da se podvrgne pregledu u totalnoj anesteziji. Kako javljaju američki mediji, američkom predsedniku će raditi kolonoskopiju. Podsetimo, ranije danas je iz Bele Kuće saopšteno da će Bajden morati da se javi u Medicinski centar Volter Rid kako bi obavio niz rutinskih pregleda.

Bela kuća je potvrdila da američki predsednik Džo Bajden privremeno predaje svoja ovlašćenja potpredsednici Kamali Haris dok je pod sedativima u bolnici.

– Predsednik će jutros otputovati u Medicinski centar Volter Rid na rutinski pregled. Dok je predsednik prisutan, biće podvrgnut rutinskoj kolonoskopiji. Kao što je bilo i sa predsednikom Džordžom V. Bušom 2002. i 2007. godine, prema proceduri opisanoj u Ustavu Sjedinjenih Država, predsednik Bajden će preneti vlast na potpredsednika na kratko vreme dok je pod sedativima – rekla je portparolka Bele kuće Džen Psaki.Foto: Tanjug/APFoto: Tanjug/AP

Psaki je takođe napomenula da će Bela kuća u petak popodne objaviti pisani izveštaj o zdravstvenom stanju šefa države nakon lekarskog pregleda. Ovo će biti prvi put od dolaska Bajdenove administracije na vlast u Sjedinjenim Državama da je svoja ovlašćenja preneo na potpredsednika.

CNN je ranije, pozivajući se na izvore, tvrdio da se potpredsednica žali na ograničena ovlašćenja i da joj se namerno daju naređenja koja nisu u skladu sa njenim zadatkom i ne dozvoljavaju joj da se izjasni kao kandidat za predsednika. Nakon toga, Bela kuća je demantovala izveštaje o rastućim tenzijama između Bajdena i Haris.

Izvor Srbija Danas

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *