Grad Kragujevac nije sklopio ugovor sa Levijatanom o izgradnji parka za pse

Spread the love

Grad Kragujevac, preduzeće Šumadija d.o.o. i Fondacija Pokret Levijatan nisu sklopili nikakav ugovor o izgradnji prvog modernog parka za pse u Kragujevcu. Informacija koja se juče pojavila na društvenim mrežama, a koju su preneli pojedini portali – nije tačna.

Grad Kragujevac i preduzeće Šumadija d.o.o. priveli su kraju projekat Park za pse koji će uskoro biti predstavljen javnosti. Reč je o projektu čija će realizacija biti finansirana sredstvima iz budžeta grada.

Vlasnici kućnih ljubimaca, ali i brojna udruženja za zaštitu životinja dugo su čekali na realizaciju ove ideje. Ozbiljno smo pristupili tom poslu zajedno sa našim partnerom Šumadijom d.o.o. koji je bio zadužen za izradu projekta. S obzirom na to da je reč o zahtevnom poslu, pažljivo su mereni svi detalji počev od lokacije, visine i izgleda ograde pa do poligona.

Parkovi za pse u velikim gradovima poput Kragujevca odavno su postali potreba, jer je većina vlasnika pasa prinuđena da koristi improvizovane i neograđene javne površine.

Beograd, recimo, već ima preko 20 parkova za pse, Novi Sad i Niš takođe su obezbedili pet zone za vlasnike kućnih ljubimaca. Realizacijom tog projekta i Kragujevac uskoro postaje „pet friendly“ grad.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *