Garaža prazna – promašena investicija? Niže cene u javnoj garaži

Spread the love

Dok skoro sve u zemlji poskupljuje, JKP „Šumadija“ donela je odluku da smanji cene parkiranja u javnoj garaži. Cena parkiranja u javnoj garaži u ulici Kneza Miloša iznosi 50 dinara po započetom času parkiranja za putnička vozila umesto dosadašnjih 70 dinara, a cena od 1050 dinara za dnevno jednokratno parkiranje snižena je i sada iznosi 750 dinara. Ovu odkluku definitivno nisu doneli misleći na novčanike građana, već pokušavaju da povećaju kapacitet iskorišćenosti garaže, koja uglavnom zvrji prazna.

Da podsetimo, sadašnji i bivši gradonačenik, inače kumovi Nikola Dašić i Radomir Nikolić, zajedno sa tadašnjim direktorom JKP „Šumadija“ otvorili su garažu u decembru prošle godine i izjavili da je izgradnja 200 parking mesta iznosila 360 miliona dinara, koji su obezbeđeni iz kredita. Tadašnjii direktor Nemanja Dimitrijević izjavio je da će ova investicija „isplatiti samu sebe“. Godinu dana kasnije, vidimo da je ovo daleko od istine, i da garaža ne može da isplati tekuća održavanja i kamate za uzeti kredit.

15 hiljada evra u proseku koštala je građane Kragujevca izgradnja jednog parking mesta u garaži! Dok je cena garažnog mesta u novogradnji kod privatnih investitora od 4000 do 8000 evra (sa uračunatim profitom investitora). Zbog čega se i kome toliko žurilo da se grad zaduži ogromne pare za objekat koji građani neće koristiti, kao i što je cena bila paprena, trebalo bi da bude početna tačka policijske istrage. Međutim, po običaju od toga verovatno neće biti ništa.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *