OVAKO ĆE IZGLEDATI NOVI FEJSBUK: Spajanje stvarnog i virtuelnog sveta (VIDEO)

Spread the love

META, kompanija ranije poznata kao Fejsbuk, najavila je u četvrtak nove vrhunske slušalice i naočare za virtuelnu i proširenu stvarnost kodnog naziva „Project Cambria“.

Izvršni direktor Mark Zakerberg je ukratko govorio o uređaju tokom glavne konferencije virtuelne i proširene stvarnosti „Connect 2021“ koja se prenosila uživo i koja je bila fokusirana na metaverzum

Međutim, Zakerberg je govorio o nekoliko karakteristika „Project Cambria“ uključujući senzore koji omogućavaju avataru korisnika da uspostavi prirodan kontakt očima i izraze lica u realnom vremenu dok je u metaverzumu.

Slušalice će takođe omogućiti mešanu stvarnost – spajanje stvarnog i virtuelnog sveta da bi se stvorila nova okruženja – korišćenjem kamera koje prenose video u boji visoke rezolucije na ekrane naočara.

Zakerberg je rekao da „Project Cambria“ nije sledeći „Quest“ iako će biti kompatibilan sa uređajem, ali će biti sopstveni proizvod i koštaće više od trenutnog seta naočara i slušalica.

Izmišljeno carstvo će omogućiti ljudima da stave slušalice i naočare i uđu u virtuelni svet gde mogu da budu bilo ko ili da rade bilo šta, sve iz udobnosti svog doma, prenosi „Dejli mejl“.

Izvor Novosti

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *