„KURTI ŽELI RAT“ Petković: Ima na desetine povređenih Srba, ROSU je pucala na goloruki narod

Spread the love

 da je jutrošnji upad ROSU na severu Kosova već sedmi upad kosovskih specijalaca na ovaj deo teritorije i sukobljavaju se sa golorukim narodom.

-Jutros u osam sati po očiglednom nalogu psihopate Aljbina Kurtija kosovska policija upala je na sever Kosova i upitila rafale na goloruki srpski narod pod izgovorom da je htela da spreči nekakvo krijumčarenje robom nakon čega je povređeno desetine ljudi i teško ranjen Srećko Sofronijević za čiji život se bore lekari – istakao je na konferenciji za medije Petković.

Kako je rekao, zbog ovih incidenata predsednik Aleksandar Vučić je hitno otišao u Rašku.

-Vučić će u 15 sati imati sastanak u kasarni sa Srbima sa Kosova i Metohije. Rafali po golorukom narodu su dokaz jasne namere Kurtija da izazove ratno stanje. Svakako da je prevršio svaku meru ovakvim ponašanjem. Na sreću, goloruki narod je uspeo da odbrani Severnu Mitrovicu i Zvečan i natera ROSU da se povuče – podvukao je Petković.

Direktor Kancelarije za KiM upitao se da li su sokovi i žvake koje je zaplenila kosovska policija u apotekama na severu Kosova dokaz o krijumčarenju robe.

-Koji je sledeći potez Kurtija? Šta će preduzeti međunarodna zajednica, NATO, KFOR koji je kao je kao jedina oružana snaga na KiM po rezoluciji 1244 obavezan da brani srpski narod na severu Kosova. Očigledno da Kuri želi da stvori novu realnost, ali je predsednik Vučić jasno poručio da se Oluja i pogrom neće više ponoviti – zaključio je Petković.

Izvor: Blic

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *