OVA VAKCINA NAJVIŠE ŠTITI! Najnovija istraživanja pokazala: „Za nijansu delotvornija od drugih“

Spread the love

Korona virus ne jenjava. Prema poslednjim podacima u Kragujevcu je 260 novozaraženih. Prvo istraživanje delta soja korona virusa je obavljeno.

„SITUACIJA JE DRAMATIČNA“ U Nišu na intenzivnoj nezi samo DVA SLOBODNA KREVETA – stiglo upozorenje stručnjaka

– Vakcinisani mnogo ređe imaju težu kliničku sliku. Drugačiji je odnos hospitalizovanih pacijenata 1:5, a u najtežim jedinicama preko 20.  – rekao je Baskić.

On je naveo da svaka vakcina štiti, ali da se jedna ističe.

– Zaista sve rade u okvirima svojih mogućnosti, Fajzer je i bio i sada je za nijansu bolji, ali sve vakcine koje su korišćene u Srbiji rade. Nema neke značajnije razlike. – objasnio je Baškić.

Istraživanje koje je završeno ovih dana odnosi se na delta soj, drugačiju varijantu virusa u odnosu na onu kakva je bila kada su pravljene vakcine. Potvrđeno je da se i vakcinisani razbolevaju, ali nevakcinisani tri puta više.

Najviše obolelih je među onima koji su primili kinesku vakcinu, koju je u Srbiji primilo najviše građana. U Kragujevcu se, od svih vakcinisanih, 75 odsto odlučilo za Sinofarmovu vakcinu. To znači da je, kada se pogleda odnos u procentima, svaka vakcina imala istu efikasnost i sličan broj obolelih.

Do najbitnije razlike dolazi se u delu istraživanja koji se odnosi na hospitalizovane.

Izvor Srbija Danas/Kurir

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *