Stižu li nam novi trgovinski lanci? „Srbija je najperspektivnija u regionu“

Spread the love

Beograd — „Tržište maloprodaje u Srbiji je najperspektivnije u regionu i postoji prostor za dolazak novih trgovinskih lanaca.

To je u intervjuu za Novosti rekla ministarka trgovine, turizma i telekomunikacija Tatjana Matić.

Zajedno sa Vladom nastojimo da politikom i modernim zakonskim rešenjima stvorimo ambijent za nove investicije u sektoru trgovine o čemu svedoči i izgradnja novog logističkog centra „Lidla“ u Lapovu.

Kako je istakla, ministarstvo, zajedno sa Vladom, nastoji da politikom i modernim zakonskim rešenjima stvori ambijent za nove investicije u sektoru trgovine, o čemu svedoči i izgradnja novog logističkog centra „Lidla“ u Lapovu.

„Za razvoj tržišta maloprodaje podsticajno deluje i činjenica da je tokom protekle godine, uprkos pandemiji, ostvaren rast prometa u trgovini na malo od 4,3 odsto, koji je još bržim tempom nastavljen i u prvih sedam meseci ove godine i iznosi 11,9 odsto“, istakla je Matićeva.

U tom smislu, dodala je, očekuje se da trgovinski lanci koji posluju na našem tržištu obezbede još veću nacionalnu pokrivenost mreže, omoguće ulazak većeg broja domaćih dobavljača u svoje objekte i kroz povećanje produktivnosti podstaknu veću konkurenciju na tržištu Srbije.

Podsetimo, iz kompanije Lidl su za B92.net ranije potvrdili planove izgradnje distributivnog centra te kompanije u Lapovu, na zemljištu površine 40 hektara.

To je prethodno najavio predsednik opštine Lapovo Boban Miličić, kada je rekao da će distributivni centar imati 60.000 kvadrata.

„Gradimo jedan logističko-distributivni centar, očekuje se da on bude jedan od najvećih na Balkanu“, kazao je tada Miličić.

Izvor Novosti

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *