Sve više zaražene dece, u Kragujevcu hospitalizovana beba rođena pre devet dana

Spread the love

Koronavirus je u Srbiji od početka epidemije registrovan kod 853.686 osoba, a zabeleženo je 7.698 smrtnih slučajeva. Procenat smrtnosti je 0,90 odsto. Na bolničkom lečenju su 4.054 pacijenta, od kojih je 163 na respiratoru, pokazuju podaci sa sajta covid19.rs.18. 09. 2021. 12:23

Kragujevac, na bolničkom lečenju i beba rođena pre devet dana

U Univerzitetskom kliničkom centru u Kragujevcu u kovid sistemu je devet klinika na kojima se leči 250 pacijenata. Na klinici za pedijatriju je petoro dece zaraženih koronavirusom iz Kragujevca i Jagodine – od beba do sedamnaestogodišnjaka. Najmlađa je beba rođena pre devet dana kod čije majke je takođe potvrđeno prisustvo koronavirusa.

„U Centru za neonatologiju trenutno se nalazi jedna kovid pozitivna beba, stara je devet dana. Imala je lakšu do srednje tešku kliničku sliku, praćenu temperaturom, ali stanje bebe je poboljšano. Tako da savetujemo trudnicama da se čuvaju, mada je po Svetskoj zdravstvenoj organizaciji i naši stavovi su – iako je mama kovid pozitivna da treba da doji svoju bebu“, navodi dr Dragana Ristić, direktorka Centra za neonatologiju UKC Kragujevac.

Izvor: Rts

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *