KO TREBA DA SE PRIJAVI ZA 20 EVRA POMOĆI Upravo je prelomljeno i u Vladi: Za dve grupe građana prijava je u novembru, za ostale drugačije pravilo

Molimo Vas lajkujte i šerujte nas na:

Ministar finansija Siniša Mali izjavio je da je na današnjoj sednici Vlade Srbije usvojen Predlog zakon o isplati 20 evra svim punoletnim građanima.

Mali je podsetio da je to obećanje koje je predsednik Srbije Aleksandar Vučić dao građanima i dodao da će taj novac biti isplaćen u decembru.

Odgovarajući na pitanja novinara, Mali je kazao da oni koji su se prijavili za 30+30 evra ne treba da se dodatno prijavljuju za tih 20 evra.

– Za one koji se nisu prijavili ili koji su postali u međuvremenu punoletni moći će da se prijave od 15. novembra do kraja novembra – rekao je Mali govoreći o prijavi za pomoć države.

Praktično, ko se u maju prijavio za 30 evra pomoći ne treba da se prijavljuje ni za drugih 30 koji stiže u novembru, ali ni za dodatnih 20 evra koje će država svim punoletnim građanima uplatiti u decembru. Za 20 evra treba da se prijave samo građani koji su u međuvremenu postali punoleteni ili oni koji se nisu prijavili za 30 evra u maju.

Penzioneri bez prijave

Za pomoć države neće morati da se prijavljuju ni penzioneri. Vlada j podsetimo nedavno dala saglasnost RFZO da isplati novčanu pomoć od 5.900 dinara penzionerima, ali i korisnicima prava na privremenu naknadu, invalidima rada druge i treće kategorije invalidnosti, odnosno preostale radne sposobnosti i invalidnoj deci, te korisnicima privremene naknade kod Fonda PIO.

Kao što je poznato, svi penzioneri, njih ukupno 1,7 miliona, do kraja godine treba da očekuju uplatu od 100 evra i to u tri „rate“.

Njima će 22. septembra biti isplaćeno po 50 evra pomoći (5.900 dinara). Drugu uplatu od 30 evra treba da očekuju u novembru kada će ovaj iznos dobiti i ostali punoletni građani. Treća i poslednja uplata u ovoj godini, od 20 evra, penzionerima sleduje u decembru.

Penzionerima će krajem februara 2022. najkasnije do početka marta biti isplaćeno i po 20.000 dinara pomoći.

Njima će istovremeno sledovati i godišnje povećanje primanja koje će stupiti na snagu početkom naredne godine i koje će iznositi šest odsto na svaku penziju.

Praktično primanja svih 1,7 miliona penzionera biće za toliko uvećana od januara 2022.

To bi na prosečnu penziju od oko 29.300 dinara iznosilo oko 1.700 dinara.

Izvor: Blic

Molimo Vas lajkujte i šerujte nas na:

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
YouTube
Instagram