Drugi odbili, on je prihvatio: Ovo je Nenad, pilot koji je prevezao mitropolita na Cetinje

Spread the love

Zbog blokade puta Cetinje-Podgorica i procene bezbednosne situacije, odlučeno je da patrijarh i mitropolit na Cetinje budu transportovani helikopterom.

Najpre su dvojica pilota odbila da obave ovaj zadatak uz obrazloženje da ne postoje bezbednosni uslovi za poletanje, ali je potom na to pristao Nenad Dubljević, pilot iz Bijelog Polja.

Počeo je kao kadet Ministarstva odbrane, školovao se na Kopnenoj akademiji u Severnoj Makedoniji, a onda se okrenuo avijaciji. Nenad kaže da je poziv vojnog pilota atraktivan, ali da samo želja nije dovoljna, već je potrebno mnogo učenja i odricanja za ovu karijeru.

„Radno vreme vojnog pilota u većini slučajeva je redovno osmočasovno, a u zavisnosti od vrste leta može biti prepodne, popodne ili uveče. Međutim, u slučaju potrebe za angažovnajem pilota, on mora biti dostupan 24h dnevno. Znači, po dolasku sa posla i nakon što skinete uniformu, niste završili radno vreme i na raspolaganju ste ukoliko se u bilo koje doba ukaže potreba za tim“, kaže Nenad.

Zahvaljujući njemu, mitropolit Joanikije i patrijarh Porfirije su u nedelju došli do Cetinja gde se održala ceremonija ustoličenja.

Izvor Mondo

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.